Renovat l'acord de custòdia de l'illa del Sorral o de Gallifa

El conveni amb el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – Museu del Ter permetrà continuar els treballs de conservació i millora d’aquest espai de gran valor natural

Redacció Osona.com
18 de febrer del 2014
El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – Museu del ter va signar fa uns dies un acord de custòdia d’alta seguretat jurídica per a un dret real d’aprofitament parcial amb finalitat de custòdia del Sorral o de Gallifa, al riu Ter a les Masies de Voltregà. El conveni afecta un total de 7,04 hectàrees de les 26,7 totals de la finca.

Aquest nou acord de custòdia per a trenta anys parteix d’un contracte de custòdia amb la propietat de la finca, la família Saborit, signat el 24 de setembre de 2010 i que tenia una vigència de deu anys. Per tant, el nou acord en referma la seguretat jurídica, ja que passa a formar part de l’escriptura i dóna més fortalesa a la relació ja existent, entre el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – Museu del Ter i la propietat. Aquest nou acord, permetrà continuar els treballs de conservació i millora d’aquest espai de gran valor natural amb diferents braços de riu, illes, ambients aquàtics diversos, vegetació de ribera i fauna destacable.

La finca i l’acord estan inclosos dins del projecte Riberes del Ter, que impulsa acords i actuacions de millora de les ribes del riu Ter als municipis de Sant Vicenç de Torelló, Torelló, les Masies de Voltregà, Manlleu i Vic.