La trobada comarcal de l'Hospitalitat de Lurdes reuneix 300 persones

El bisbe de Vic va participar a l’encontre a Tona

Redacció Osona.com
17 de febrer del 2014
Trobada comarcal de l'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes.
Trobada comarcal de l'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes. | Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes
Trobada comarcal de l'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes. Foto: Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes

La delegació d'Osona de l'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes de Vic va celebrar aquest diumenge, 16 de febrer, a Tona la seva 37a Trobada Comarcal. Unes tres-centes van gaudir de la festa que, tot i la pluja, es va poder desenvolupar sense cap problema.

La diada va començar amb l'arribada de tota la gent a l’església de Sant Andreu per celebrar-hi l'eucaristia, presidida pel bisbe de Vic Romà Casanova. El Cor de l'Hospitalitat hi va participar amb els cants litúrgics, i amb el cant de l'Ave de Lourdes al final.

Sortint de missa, la pluja va fer una mica la guitza. En principi estava previst que la Colla Gegantera de Tona acompanyés la comitiva a peu fins al recinte de la Canal, però finalment el trasllat s’ha estat en autocar.

En arribar a la sala de la Canal, i un cop tothom estava assegut al seu lloc,  una colla de voluntaris del poble de Tona van donar la benvinguda a la delegació i els van servir el dinar.

Després de l’àpat, hi va haver el torn per els parlaments. El bisbe va agrair a tots els presents la participació en la festa i la devoció a la Verge de Lourdes. L'alcalde de Tona, Josep Salom, que també feia de voluntari, així com alguns regidors, va donar les gràcies a l'Hospitalitat per pensar en Tona com a població per fer-hi la trobada, i va recordar l'anterior trobada que s’hi va fer ja fa molts anys. El delegat d'Osona de l'Hospitalitat, Francesc Luna, va agrair a l'Ajuntament i al poble de Tona la seva implicació. La població que acollirà la Trobada l'any vinent serà Centelles.

Acabats els parlaments, el fi de festa va consistir en un acte lúdic on hi van participar l'Esbart Dansaire Castell de Tona, que va oferir una colla de balls tradicionals, un playback per part d’una de les voluntàries i un espectacle de ioga. L'hora dels adéus cantada pels joves de l'Hospitalitat va posar punt i final al programa.
Arxivat a