El Memorial Joan Prat incorpora poemes i sardanes de Verdaguer

La cobla Sant Jordi–Ciutat de Barcelona actua a l’església de Santa Maria de Manlleu

Redacció Osona.com
14 de febrer del 2014
L’església de Santa Maria de Manlleu acollirà aquest dissabte, 15 de febrer, la 13a edició del Memorial Joan Prat. El concert començarà a dos quarts de deu del vespre i serà ofert per la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, una de les formacions musicals més importants del nostre país, dirigit per Marcel Sabaté.

El concert es desenvoluparà en dues parts on s’interpretaran nou peces d’autors catalans. La primera inclou cinc sardanes de grans compositors, com Manuel Oltra, Joan Lluís Moraleda o Joaquim Serra, així com també del jove compositor Lluís Alcalà. En la segona, a més de les sardanes, també s’interpretarà una peça per a cobla del compositor Francesc Basil anomenada “Miniatures”, formada per onze petites peces. Dins el repertori sardanístic no podia faltar el compositor Marc Timón, un dels joves músics amb més renom en l’actualitat i amb importants premis que avalen la seva trajectòria.

El Memorial Joan Prat sempre s’ha caracteritzat per comptar amb importants col·laboracions musicals que acompanyen a la cobla. En els darrers anys han participat formacions com la coral Sant Jordi, la coral Regina, el Cor Lieder Camera, així com també solistes com Isabel Gregori, Bernat Castillejo, Francesc Gregori... entre d’altres. Aquest any la poesia serà l’acompanyant de la cobla. El rapsode Valentí Maymó i Cusidó, membre de la cobla Jovenívola de Sabadell, recitarà poemes del poeta de Folgueroles Jacint Verdaguer, que acompanyaran algunes de les peces interpretades per la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, com el poema “l’Empordà” amb la sardana “Empordanesa” de Joaquim Serra, o “Els dos campanars”, un fragment de “Canigó” amb la sardana de Pau Casals “Sant Martí del Canigó”.

El Memorial Joan Prat, organitzat des del 2002 pel Grup Sardanista Ocellets del Ter i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manlleu, recorda la figura del desaparegut Joan Prat, sardanista manlleuenc i fundador del grup.

Les entrades es podran comprar el mateix dia a l’entrada de l’església mitja hora abans de començar el concert.
Arxivat a