Gay de Liébana alerta que la sortida de la crisi serà lenta i complicada

L’economista ofereix una amena i didàctica conferència a Vic, en el marc del 15è aniversari del Consell Empresarial d’Osona

Redacció Osona.com
13 de febrer del 2014
Josep Maria Gay de Liébana, al Sucre de Vic
Josep Maria Gay de Liébana, al Sucre de Vic | Josep M Montaner
Josep Maria Gay de Liébana, aquest dimecres a Vic. Foto: Josep M Montaner

El Consell Empresarial d’Osona celebra enguany el seu 15è aniversari. En aquest marc i al llarg de l’any, l’entitat organitza diversos actes per als seus socis.

El programa es va obrir aquest dimecres, 12 de febrer, amb una amena i didàctica conferència, “Perspectives econòmiques per al 2014”, a càrrec de l’economista Josep Maria Gay de Liébana. La xerrada es va fer a l’Auditori Marià Vila d’Abadal a l’edifici El Sucre a Vic, que gairebé es va omplir de gom a gom.

El ponent va reconèixer que algunes dades econòmiques havien millorat, com l’augment de les exportacions o el repunt del consum en el darrer trimestre. Tot i això, no va ser gaire optimista pel que fa al futur més immediat. Segons Gay de Liébana, l’endeutament públic és molt elevat, l’administració pública no s’ha aprimat i el nombre d’aturats encara és molt important. La conclusió que se n’extreu de tot plegat és que hem tocat fons però que la recuperació serà lenta i no exempta de dificultats.

L’economista considera que la reforma laboral que ha impulsat el govern del PP pot servir per moltes coses, però no pas per crear llocs de treball. El que cal, segons ell, és incentivar les empreses directament amb subvencions per a la contractació d’aturats de llarga durada, per exemple. El petit creixement econòmic que es preveu no és suficient encara per crear gaire ocupació, opina.

Josep Maria Gay de Liébana és doctor en Economia i Dret i exerceix de professor titular d'Economia Financera i comptabilitat a la Universitat de Barcelona.  Habitualment participa com a comentarista d'actualitat econòmica en diversos programes de televisió i ràdio, i també escriu en premsa, revistes i publicacions especialitzades. La seva passió es divideix entre les finances, la comptabilitat i el futbol. Dos llocs on es troba com a peix en l'aigua: a les aules de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona, amb els seus alumnes, i a les graderies de l'Estadi Cornellà-El Prat de l’Espanyol.

La xerrada va comptar amb la col·laboració de les empreses Logway i de Agència Nord. La presentació va anar a càrrec de Josep M. Arimany, 5è tinent d’alcalde, regidor de Ciutat del Coneixement, Promoció Econòmica, Inserció i Ocupació Laboral de l’Ajuntament de Vic, qui va felicitar el Consell Empresarial d’Osona pel seu aniversari.
Arxivat a