El PP es vol carregar la immersió lingüística d'una escola de Tona

El representant local, Francisco Ribas, sol·licita que s’imparteixi l’educació en català i castellà, de manera equitativa | La petició té el suport del partit a Barcelona

Pere Pratdesaba
13 de febrer del 2014
Francisco Ribas, representant local del PP a Tona
Francisco Ribas, representant local del PP a Tona | A. Costa
Francisco Ribas. Foto: Adrià Costa

El representant local del PP de Tona, Francisco Ribas, ha sol·licitat a l’escola del seu fill, l’Era de Dalt de Tona, que s’imparteixi l’educació en català i castellà, de “manera equitativa”. Ribas, a més, s’ha reunit amb la diputada del partit al Parlament de Catalunya, Maria José García Cuevas, per demanar-li que instin a la conselleria d’Ensenyament a complir la seva obligació d’oferir a la etapa infantil l’ensenyament “en la llengua oficial que escullin els  pares”. Per al representant local és inadmissible que la consellera “incompleixi la llei i no permeti el dret dels pares a decidir la llengua en què volen educar als seus fills”.

Ribas considera que hi ha escoles a Tona, com la del seu fill, en què a l’ensenyament primari no es compleixen les hores mínimes de castellà a la setmana. La seva petició està avalada per diversos pares del municipi que li han sol·licitat, assegura el representant popular.

La resposta de la direcció de l’Era de Dalt ha estat clara: el centre no té competències en aquest àmbit i això ho ha de decidir la conselleria d’Ensenyament. Ribas prepara ara una petició oficial per escrit, segons ha explicat ell mateix a Osona.com. També té previst crear a Tona una associació per al bilingüisme, que tindria el seu bateig de foc en un acte a la Canal, el 22 de febrer.

Ribas ha insistit que “l'obligació del Govern de Catalunya es garantir l’educació bilingüe i universal”. I ha afegit: “Les dues llengües cooficials de Catalunya han de compartir per llei protagonisme vehicular i deixar espai a una tercera llengua estrangera con un element més d’èxit en l’educació”.

“Al PP defensem una educació bilingüe, que permeti tenir uns estudiants preparats que puguin en el futur competir per un lloc de treball amb igualtat de condicions que altres alumnes de la resta d’Espanya. Tenir dues llengües ha de ser una riquesa i no un problema”, ha argumentat.  

La petició de Ribas coincideix amb l'anunci de Convivència Cívica Catalana, que va assegurar fa uns dies que hi havia al menys una família d'una escola de Vic que havia demanat un 25% de l'ensenyament en castellà per als seus fills.

El PP d’Osona, al marge

El suport del PP a Ribas és total, tal com es desprèn de la nota de premsa que s’ha enviat des de la seu central de Barcelona, en la qual s’insisteix que la Generalitat es nega a complir les lleis i les sentencies judicials.

El cas del PP a Osona és diferent. El president comarcal, Lluís Vilalta, reconeix que és un tema delicat i per això assegura que s’ha donat llibertat de maniobra als seus representants locals.
Arxivat a