Un alumne de Roda guanya les Olimpíades de Geologia de Catalunya

La prova es disputa a Manresa

Redacció
12 de febrer del 2014
Alumnes de batxillerat durant les proves de la Geolimpiada. Foto: EPSEM
 
El passat divendres van tenir lloc les cinquenes Olimpíades de Geologia de Catalunya. L'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa va ser una de les seus on es van realitzar aquets proves.

El guanyador va ser un alumne de 1er de batxillerat de l'INS Miquel Martí i Pol de Roda de Ter, el qual anirà a la fase nacional de les Geolimpíades que se celebrarà el proper 29 de març a Toledo. Els guanyadors d'aquesta fase representaran Espanya a la competició internacional a Vermont (USA) l'octubre de 2014.
 
La geologia és la ciència que ens ajuda a conèixer el nostre planeta i com millor l'entenguem, millor el podrem preservar. L'Olimpíada de Geologia pretén animar i implicar els estudiants de batxillerat en el coneixement d'aquesta ciència, tot remarcant la seva importància en el món actual, i promocionant el seu progrés i desenvolupament. 
 
Les Olimpíades estan obertes als estudiants que hagin cursat assignatures en les quals la geologia té un protagonisme especial: ciències naturals, ciències de la terra i del medi ambient, geologia, ciències del món contemporani, etc. Hi poden participar alumnes de batxillerat matriculats durant el curs 2013/2014 a qualsevol centre de Catalunya.
 
En el cas de l'EPSEM, ha estat activament implicat en l'organització el professorat del grau en recursos energètics i miners. 
 
El total de participants ha estat de 37 estudiants de 1er i 2on de batxillerat dels Instituts: 
  • INS Miquel Martí i Pol de Roda de Ter
  • INS Lacetània de Manresa
  • INS El Cairat d'Esparreguera
  • INS Francesc Ribalta de Solsona  
  • INS Miquel Bosch i Jover d'Artés
     
Arxivat a