La pel·lícula de Francesc Colomer arrasa als Premis Goya

“Vivir es fácil con los ojos cerrados”, de David Trueba, obté les estatuetes més importants de la gran gala del cinema espanyol | Al film també hi apareix l'actor torellonenc Ramon Fontserè

Redacció Osona.com
10 de febrer del 2014
Javier Cámara, Natalia de Molina i Francesc Colomer, els tres protagonistes del film
Javier Cámara, Natalia de Molina i Francesc Colomer, els tres protagonistes del film
Francesc Colomer, Javier Cámara i Natalia de Molina, els tres protagonistes del film

Vivir es fácil con los ojos cerrados”, de David Trueba i amb l’actor osonenc Francesc Colomer com a un dels protagonistes, i “Las Brujas de Zugarramurdi”, d'Álex de la Iglesia, han estat les grans triomfadores dels Premis Goya 2014. La pel·lícula de Trueba s'ha alçat amb els premis principals, Millor Pel·lícula, Millor Direcció, Millor Actor i Millor Guió Original, així com els de Millor Cançó Original i Millor Actriu Revelació. A més, amb ella, Javier Cámara ha aconseguit el seu primer Goya, després de sis nominacions, el mateix que li ha passat a David Trueba. Al film també hi actua el torellonenc Ramon Fontserè.

"Acostumat a perdre", tal com ha dit Trueba, el cineasta no n'ha guanyat un, sinó els dos Goya als quals estava nominat. Trueba s'ha referit al seu equip com a veritable responsable del seu triomf en aquests premis.

"Aquesta saviesa popular que és molt superior a la que nosaltres podem tenir, em va fer recordar que segurament aquest país és pobre en diners, en recursos naturals, però és ric en certa gent que no té cap visibilitat i en això som responsables la gent del cinema i dels mitjans, la gent humil que fa bé la seva feina, que són honestos, que estan sempre millorant", ha assenyalat el director.

Trueba ha tingut un record per la periodista Tatiana Sisquella i ha recomanat els presents a visitar Catalunya i a dir als catalans el molt que els estimen.

Un enamorat dels Beatles

Un professor que utilitza les cançons dels Beatles per ensenyar anglès a l’Espanya de 1966 s’assabenta que John Lennon està a Almeria rodant una pel·lícula. Decidit a conèixer el seu ídol, emprèn el camí i en la seva ruta recull un nen de 16 anys que s’ha fugat de casa i una jove de 21 anys que aparenta també estar escapant d’alguna cosa. Entre els tres naixerà una amistat inoblidable.

És l’argument de la pel·lícula de David Trueba, gran triomfadora dels Goya. Els tres personatges principals són Javier Cámara, Natalia de Molina i el manlleuenc Francesc Colomer, que interpreta el nen de 16 anys. El jove osonenc ja va ser considerat el millor actor revelació als Premis Goya 2011, per la seva participació a l’exitós film “Pa negre”.

Els tres personatges creuen les seves vides, somnis, inquietuds i lluites personals a l’Espanya dels anys seixanta. En el repartiment, els acompanyen el torellonenc Ramón Fontseré, Rogelio Fernández Díaz, Jorge Sanz i Ariadna Gil.

Llistat de guanyadors dels Premis Goya 2014


Arxivat a