PxC diu que la destitució d'Anglada és legal i irrevocable

El partit diu que el fins ara president coneixia la reunió on es va aprovar la seva destitució, i li demana que deixi de fer el ridícul

Redacció Osona.com
09 de febrer del 2014
Cristina Gayoso, Josep Anglada i Marta Riera.
Cristina Gayoso, Josep Anglada i Marta Riera. | Adrià Costa
Cristina Gayoso, Josep Anglada i Marta Riera. Foto: Adrià Costa


La direcció de Plataforma per Catalunya (PxC) ha respost aquest diumenge les crítiques i advertiments del fins ara president de la formació, Josep Anglada , i li ha recordat que la seva destitució és una "decisió irrevocable" que s'ha pres d'acord amb els estatuts del partit. També recomana a Anglada que es llegeixi els estatuts del partit i "deixi de fer el ridícul anunciant expulsions que no tenen cap validesa".

"La proposta de destitució del president, contemplada a l'article 17.e dels Estatuts, es va acordar per unanimitat dels 15 membres presents d'un total de 18 integrants, superant així les 3/5 parts necessàries per fer efectiva la seva aprovació", ha assenyalat en un comunicat el Consell Executiu de PxC, que també ha assegurat que el fundador del partit tenia constància de la reunió d'ahir dissabte a l'Hospitalet de Llobregat des de dimarts passat, dia 4 de febrer.

"Tots els integrants del Consell Executiu van ser convocats dimarts 4 de febrer a la reunió que va tenir lloc el passat 8 de febrer. Josep Anglada tenia constància de la convocatòria de la reunió i així ho ha manifestat a la premsa", han detallat des de PxC, que han reiterat que davant la incompareixença d'Anglada, el vicepresident Xavier Simó va presidir la reunió del consell executiu de l'Hospitalet de Llobregat "d'acord amb allò establert a l'article 17.f dels Estatuts".

Igualment, PxC ha defensat la legitimitat de la reunió de caràcter extraordinari d'aquest dissabte al Barcelonès si, tal com i ha succeït, "així ho sol·licita el 25% dels seus membres i s'acompanya d'un ordre del dia".

Anglada no dóna el braç a tòrcer

El consell executiu de PxC va destituir dissabte Josep Anglada del seu càrrec de president degut a problemes derivats de la seva forma de gestió del partit. Segons el web oficial de PxC , el càrrec passarà a l'actual vicepresident, Xavier Simó, militant de PxC de l'Hospitalet de Llobregat, que exercirà una presidència institucional de caràcter representatiu, i els poders executius del partit recauran en el secretari general, Robert Hernando , que desenvoluparà les funcions sota el precepte del consell executiu, convertint-se així en l’home fort del partit.

El mateix dia, des de la seu de PxC es va desactivar el bloc, el Twitter i el Facebook de Josep Anglada. També se'l va treure de la pàgina on hi havia els regidors de Vic.

Josep Anglada, per la seva banda, no pensa donar el braç a tòrcer i tot apunta que el tema acabarà als tribunals. Anglada assegura que continua com a president del partit i que la seva destitució és il·legal. El líder de PxC va més enllà i diu que, en virtut de les seves funcions, ara és ell qui destitueix i suspèn de militància els participants a la reunió d'aquest consell executiu “per faltes molt greus”.

Segons Anglada, la reunió de l’executiva va infringir diversos articles de l’Estatut del partit i no es pot considerar legal: no es va avisar de l’ordre del dia amb antelació (argumenta que a ell ni a altres membres propers a Anglada se’ls va comunicar la trobada,) i el president, que és ell mateix, hauria d’haver presidit l’encontre, encara que s’hi tractés la seva destitució.

Per tant, amb aquest raonament jurídic, Anglada considera que segueix sent el president de PxC, el qual encara “conserva les potestats executives i pot destituir i fins i tot expedientar tots aquells membres del partit que hagin comés, com és el cas, faltes molt greus que afectin la imatge i interessos d’aquest projecte polític”. I així ho fa: “Per la present, el president de Plataforma per Catalunya comunica la destitució, suspensió cautelar de militància i incoació d’expedient disciplinari per faltes molt greu a tots els participants en l’esmentada reunió”.

El web de PxC publica una fotografia de la reunió en què es va acordar la destitució d'Anglada. Segons el bloc de Xavier Rius Sant , hi apareixen, entre d'altres, el regidor de L'Hospitalet de Llobregat, Daniel Ordóñez; Mònica Lora, de Mataró; David Parada, de Sant Boi de Llobregat; Robert Hernando, regidor d'Igualada; el responsable de PxC a Badalona, Carlos Francisoud; la regidora de Sant Adrià de Besós, Menchu Martín, i el delegat de Lleida, Eduard Pallerola.

Els problemes de la gestió

Anglada ja va patir uns problemes semblants a l'organització Frente Nacional, en la qual havia militat a principis dels anys noranta després de l'extinció de Fuerza Nueva. La direcció provincial del FN el va acusar d'irregularitats en la gestió, i alguns dirigents d'aquest partit ultradretà van visitar les redaccions dels mitjans de comunicació osonencs per explicar les causes de l'expulsió.

En aquesta legislatura també ha tingut problemes amb alguns regidors a la comarca, que han deixat el partit per desavinences amb la direcció. És el cas de Sebastià Povedano , que ara és el nou cap local de PP a Roda de Ter, i dels tres regidors a Manlleu - Antoni Sànchez, Francesc Polo i Humilde Domínguez -, que continuen al consistori com a regidors no adscrits.
 

El perfil: Robert Hernando, el nou líder de la PxC, té com a model el FN de Le Pen


Reunió de l'executiva on es va aprovar la destitució d'Anglada. Foto: PxC

Arxivat a