Solidaritat proposa una consulta a Vic sobre el porta a porta

La formació portarà una moció al ple demanant que s’aprofitin les eleccions europees del mes de maig per preguntar als ciutadans

Redacció Osona.com
09 de febrer del 2014

Solidaritat Catalana (SI) portarà una moció al proper ple de Vic demanant que es consulti als veïns de la ciutat si volen que s’implanti el sistema de recollida de residus porta a porta. La formació proposa que s’aprofitin les eleccions europees, que es faran el 25 de maig, per tal d’optimitzar recursos. Així ho va explicar el portaveu de SI a l’Ajuntament de Vic, Iban Lapeira, en el programa "Gabinet de Crisi" de Canal Taronja.

El ple de Ajuntament de Vic va aprovar el passat 13 de gener donar suport a la implantació del porta a porta a la ciutat. La decisió, però, va ser estrictament política i va defugir de dotar-se d'un component pràctic, ja que es va posposar el calendari i el tipus de gestió a fi i efecte de consensuar un projecte més madurat amb la majoria de forces polítiques. El punt es va aprovar amb el vot favorable de tots els partits del consistori (PSC, CiU, ERC, SI, CUP i ICV-EUiA) i el vot en contra de PxC, qui ja va anunciar que portaria la retirada del nou model, si s’aplicava, al seu programa electoral, a les elccions municipal de 2015.

L’advertència de la formació liderada per Josep Anglada ha fet reaccionar els partits, que preveuen un cost electoral elevat en cas d’aplicar-se el nou model de recollida de residus. Alguns representants del consistori, com el mateix alcalde, Josep M. Vila d’Abadal (CiU), han comentat que no veurien malament posposar el porta a porta fins a la propera legislatura, un cop s’hagin celebrat les eleccions municipals. 

El porta a porta representa un canvi d’hàbits que provocarà molts problemes, sobretot en els primers mesos de la seva implantació, un fet que tots els partits donen per assumit.

Notícies publicades del porta a porta a Vic