Plataforma destitueix Josep Anglada de la presidència del partit

Serà substituït pel vicepresident, Xavier Simó, de l'Hospitalet de Llobregat | L'home fort serà Robert Hernando

Redacció Osona.com
08 de febrer del 2014
Josep Anglada, en un ple de Vic
Josep Anglada, en un ple de Vic | Adrià Costa
Josep Anglada, en un ple municipal de Vic. Foto: Adrià Costa

Actualització a les 23:30 h de dissabte, dia 8:
Marta Riera, número 2 del grup municipal de PxC a Vic ha piulat des del seu compte de twitter, a les 23:17 h, que "PxC no ha destituït @josepanglada, la militància ha de tenir veu i vot i així serà". Aquesta afirmació, unida a les declaracions d'Anglada a l'agència Efe, indiquen que el fins ara líder de la Plataforma no es resigna a la destitució, sinó que pensa fer alguna acció per recuperar el control del partit.

..........................................


El consell executiu de Plataforma per Catalunya ha destituït avui dissabte Josep Anglada del seu càrrec de president degut a problemes derivats de la seva forma de gestió del partit. El mateix Anglada ho ha confirmat personalment aquesta tarda a persones que han pogut contactar amb ell.

Segons el web oficial de PxC , el càrrec passarà a ser exercit per l'actual vicepresident, Xavier Simó, militant de PxC de l'Hospitalet de Llobregat. El compte de Twitter del fins ara líder de PxC està tancat des de fa unes hores . D'altra banda, a la secció "Els nostres representants" del web de PxC, com a regidor de Vic no hi apareix ni el nom ni la foto d'Anglada, sinó només els altres quatre membres.

Per ara no se sap si Anglada continuarà com a militant de base o si es donarà de baixa, i com pot afectar aquest canvi a l'acció del grup municipal de PxC a l'Ajuntament de Vic, on és la segona força política, amb cinc regidors. La regidora del consistori vigatà Marta Riera, amb qui ha pogut parlar aquest diari, no ha volgut fer cap declaració sobre el tema.

En tot cas, Anglada ha declarat a Catalunya Informació que no se sent fora del partit, que no hi ha hagut deficiències de gestió i que continuarà lluitant per la presidència, ja que considera que només el pot fer fora la militància en un congrés. També ha denunciat un “complot” a les seves espatlles, liderat pel fins ara secretari general de PxC i regidor d'Igualada, Robert Hernado, i alguns dirigents més de l’executiva.

Anglada ja va patir uns problemes semblants a l'organització Frente Nacional, en la qual havia militat a principis dels anys noranta després de l'extinció de Fuerza Nueva. La direcció provincial del FN el va acusar d'irregularitats en la gestió, i alguns dirigents d'aquest partit ultradretà van visitar les redaccions dels mitjans de comunicació osonencs per explicar les causes de l'expulsió.

En aquesta legislatura també ha tingut problemes amb alguns regidors a la comarca, que han deixat el partit per desavinences amb la direcció. És el cas de Sebastià Povedano , que ara és el nou cap local de PP a Roda de Ter, i dels tres regidors a Manlleu - Antoni Sànchez, Francesc Polo i Humilde Domínguez -, que continuen al consistori com a regidors no adscrits.

L'home fort de la nova etapa serà Robert Hernando

El web de PxC explica que "el nou president exercirà una presidència institucional de caràcter representatiu, i els poders executius del partit recauran en el secretari general, Robert Hernando , que desenvoluparà les funcions sota el precepte del consell executiu. Plataforma per Catalunya inicia avui una nova etapa carregada d’il·lusió, optimisme, renovació i esperança en els reptes de futur, reafirmant la convicció en l’ideari reflectit en la declaració programàtica i apostant per un canvi en les formes."

El web de PxC publica una fotografia de la reunió en què s'ha acordat la destitució d'Anglada. Segons el bloc de Xavier Rius Sant , hi apareixen, entre d'altres, el regidor de L'Hospitalet de Llobregat, Daniel Ordóñez; a Mònica Lora, de Mataró; David Parada, de Sant Boi de Llobregat; Robert Hernando, regidor d'Igualada; el responsable de PxC a Badalona, Carlos Francisoud; la regidora de Sant Adrià de Besós, Menchu Martín, i el delegat de Lleida, Eduard Pallerola.

El perfil: Robert Hernando, el nou líder de la PxC, té com a model el FN de Le Pen


Reunió de l'executiva de PxC, on s'ha destituït Josep Anglada. Foto: PxC
Arxivat a