«El Punt Avui» gestionarà Canal Català

El diari assumirà els continguts de la cadena privada amb un model orientat a la informació

S.C.
07 de febrer del 2014
Signatura del contracte de venda de Canal Catala el diari El Punt-Avui.
Signatura del contracte de venda de Canal Catala el diari El Punt-Avui. | ND.
Signatura del contracte d'arrendament de Canal Catala, a la seu del diari El Punt Avui, a Girona.

El Punt Avui passarà a gestionar totes les freqüències de Canal Català, segons ha pogut saber Nació Digital de fonts de la negociació. L'empresa editora del diari es farà càrrec d'una cadena d'emissores privades -fins ara en mans de Nicola Pedrazzoli- que cobreixen gran part del territori de Catalunya, amb un total d'onze canals territorials, entre ells a Osona.

En aquests moments, el Canal Català està emetent a Osona la programació d'àmbit nacional. Fins fa dos anys, s'emetia en desconexió, amb una programació totalment comarcal.

D'aquesta manera, Hermes Comunicacions (empresa editora d'El Punt Avui) passa a controlar una cadena privada que té la possibilitat de conformar-se com una alternativa a 8TV, en mans del Grup Godó. Segons fonts de l'empresa gironina, "a partir del dia 1 de març vinent El Punt Avui serà l’arrendatari de les llicències de televisió de què disposa Canal Català i accelerarà tots els preparatius perquè, a finals d’aquest mateix trimestre, El Punt Avui Televisió pugui emetre la seva pròpia programació. Un cop tancades les negociacions entre els dos grups, ara l’acord i la nova graella de programació estan pendents de disposar del vistiplau del Consell de l’Audiovisual de Catalunya".

Concretament, les emissores de la nova El Punt Avui TV cobreixen el 50 per cent del territori i arriben fins al 80 per cent de la població catalana. Segons la nova empresa, "El Punt Avui TV serà un canal basat exclusivament en la informació", de manera que els seus continguts els dirigiran els directors periodístics dels dos diaris del grup: Xevi Xirgo (director d’El Punt Avui), pel que fa a les informacions d’àmbit general, i Emili Gispert (director d’El 9 Esportiu), pel que fa als continguts en matèria esportiva.