La UVic acull un concurs de robòtica

La FIRST Lego League treballa enguany els desastres naturals

Redacció Osona.com
07 de febrer del 2014
La Universitat de Vic (UVic) acollirà aquest diumenge, 9 de febrer, la segona edició de la FIRST Lego league.  Es tracta d’una de les set competicions de robòtica que s’organitzen a Catalunya i que dóna el passi a la final estatal que tindrà lloc a Barcelona a finals de març.

La competició la protagonitzaran 20 equips amb uns tres-cents nois i noies de 10 a 16 anys els quals han hagut de dissenyar, construir i programar robots, només amb peces de lego. Aquests robots han de complir uns objectius concrets en un temps determinat. Cada any l’organització mundial de la FIRST Lego League proposa un lema, que enguany és “Nature’s fury”, el qual permet reflexionar i buscar solucions innovadores per prevenir o pal.liar les conseqüències derivades dels desastres naturals. Els equips també han de fer l’exposició d’un projecte científic relacionat amb el tema de la competició.

Tant el comportament del robot, com la qualitat del projecte tenen en mateix  pes específic a l’hora d’obtenir bona puntuació, i el jurat valora també que els nois hagin treballat els valors de la competició First Lego League.

Enguany la UVic coordina dos equips formats per un total de 19 nois i noies de diversos centres de secundària de Vic (del Sagrat Cor, Institut la Plana, Institut Jaume Callís i l'Escorial) i, també de l'Institut de Gurb i de Calldetenes. D'altra banda, el Col·legi Sant Miquel els Sants hi participarà amb tres equips. La resta d'equips són de Manlleu, Sant Pere de Torelló, Tona, Granollers, Badalona, Sant Cugat del Vallès, Montcada i Reixac, Girona i Barcelona.

Els més petits també seran protagonistes

Paral·lelament a la competició, hi haurà també 24 equips de nens i nenes de 6 a 9 anys (15 equips més que l’any passat) que participaran a la Júnior FIRST Lego League, fora de competició, i que promou els valors de la creativitat, la innovació, l’emprenedoria i l’esperit d’equip en els més petits. Els equips participants de la Júnior FIRST Lego League són de Tona, Sant Pere de Torelló, Cassà de la Selva i Besalú.

La comissió que organitza aquest esdeveniment, encapçalada pels professors de l’Escola Politècnica Superior, Josep Ayats i Juli Ordeix, ho acaba de tenir tot enllestit per diumenge i compta amb el suport de més de 100 voluntaris, que ajudaran en la logística organitzativa que requereix aquest complex esdeveniment que espera gairebé un miler de visitants. Els periodistes Xavier Bardolet i Natàlia Peix presentaran l'esdeveniment durant tot el matí.

La UVic aposta per l’organització d’aquest esdeveniment, en el marc del programa de Promoció del Talent de l’Escola Politècnica Superior, gràcies a la col·laboració de la Fundació Scientia i el 9 Nou, i amb el patrocini de les empreses Girbau, Isern, Elausa, Some i Casa Tarradellas.

Programa general de la competició:

09:15               Cerimònia d’inauguració -Aula Magna de la UVic (C. Laura, 13)

09:40               Inici Competició Robots

10:00               Inici de presentacions

12:30               Fi de les rondes de classificació

12.50               Lliurament medalles Junior First Lego League

13:30               Lliurament de Premis FIRST Lego League

Durant tot el matí, l'equip els Garrins Metàl·lics, que participen a la competició superior FIRST Tech Challenge faran una demostració del seu robot i també hi haurà una exhibició de drons al pati de la Universitat.
Arxivat a