Els Catarres, amb vuit nominacions, grans favorits als Premis Enderrock 2014

Oques Grasses, Txarango, Núria Graham i Cesk Freixas també han estat nominats | Els guardons es lliuraran el 13 de març a Girona

J.P.
06 de febrer del 2014
Els Catarres
Els Catarres | Joan Parera
Els Catarres. Foto: Joan Parera

Els Catarres i Els Pets, amb vuit nominacions cada un, encapçalen la llista de favorits per als Premis Enderrock 2014 , seguits dels grups Els Laietans i Manel, amb set nominacions respectivament. Projecte Mut ha rebut sis nominacions i Aspencat, Ebri Knight i Pepet i Marieta sumen cadascun cinc nominacions.

Pel que fa als artistes osonencs, a part d'Els Catarres, destaquen les tres nominacions d'Oques Grasses, com a millor grup revelació, millor directe i millor disc de l'any. Com a millor directe també hi apareix el grup Txarango. Cesk Freixas ha estat nomenat en la categoria de millor artista i Núria Graham en la de millor artista en altres llengües.

En la primera volta de votacions -en la qual s'han recollit 5.500 vots d’usuaris únics registrats al web- s’han elegit les millors edicions dels discos catalans publicats durant l'any 2013 de pop-rock, cançó d'autor, folk, jazz i clàssica, a més de les categories de millors artistes, cançons, sales, clips, DVD i portades, entre altres. Avui s'obre la segona ronda de votacions populars fins el 16 de febrer a través del web dels premis .

Els artistes més ben posicionats en la categoria pop-rock són Els Catarres, Els Pets, Gossos i Aspencat; en cançó d’autor, Beth, Aida Sstrings i Guillem Riera; i en folk, Els Laietans, Ebri Knight i 9Son. En l’àmbit de jazz lideren les nominacions David Mengual i Giulia Valle; i en clàssica, David Alegret, Pau Codina i Ensemble Méridien.

La 16a edició dels Premis Enderrock 2014 se celebrarà el dijous 13 de març al Teatre Municipal de Girona, en el marc del conveni establert entre l’Ajuntament de Girona i el Grup Enderrock, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i d’Estrella Damm com a patrocinador principal. El cartell de la Nit Enderrock és obra del jove artista multidisciplinar altempordanès Xavier Escribà. Aquesta setmana es posaran a la venda les entrades per assistir a la gala a través del web d'Enderrock , al preu de 10 euros.

Llistat de nominats (PDF)


Núria Graham. Foto: Adrià Costa