Els estereotips més accentuats del nostre país, en clau d'humor

Quim Vila, Pep Miràs i Joan Capdevila presenten a Vic l’espectacle “Xosluquenià”

per Redacció Osona.com , 5 de febrer de 2014 a les 16:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de febrer de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Quim Vila, Pep Miràs i Joan Capdevila presenten a Vic l’espectacle “Xosluquenià”

Els actors Quim Vila, Pep Miràs i Joan Capdevila presentaran aquest cap de setmana a Vic el seu espectacle “Xosluquenià”. Es tracta d'una radiografia polaritzada en clau d'humor del nostre país. Es podrà veure a l’Espai ETC, divendres i dissabte, 7 i 8 de febrer, a dos quarts de deu del vespre.


Al voltant d'una taula, un narrador (Joan Capdevila) situa l'acció flanquejat per dos personatges que, exposats a vuit accions quotidianes, hi reaccionen en funció del seu substrat social i antropològic, des del seu parentiu familiar i també des de la seva diversitat lingüística.

D'una banda, Josep Oriol Serradesanferm (Quim Vila) representa la primera punta de gràfica, la de la presumpta catalanitat "pura", i és l'exponent amb tots els tòpics del clixé del catalanet més estereotipat. De l'altra, en Jesús Expósito (Pep Miràs) encarna la Catalunya de llengua materna castellana que reclama ja un lloc natural i plenament legítim dins l'espectre nacional del nostre país.


Ambdós, amb les seves reflexions, interaccions i diàlegs van desgranant un univers cultural comú que, des d'escenaris còmics i algun cop grotescos, vehiculen la mateixa riquesa / misèria amb dues llengües germanes, sense traumes, ni fractures, ni imposicions de cap tipus...

DIRECTOR ARTÍSTIC: Pep Miràs
DIRECTOR AUXILIAR ARTÍSTIC i TEXTOS: Quim Vila
DIRECTOR AUXILIAR ARTÍSTIC ADJUNT: Joan Capdevila
DIRECTOR TÈCNIC: Jordi Marsinyac

Més informació de l’obra i els actors (PDF)

 

Participació