Rosa Orriols es postula com a candidata del PSC a les municipals de Vic

El partit prendrà una decisió a les properes setmanes | Tot apunta que Jacint Raurell no repetirà

Pere Pratdesaba
03 de febrer del 2014
Rosa Orriols, en una tertúlia al Canal Taronja
Rosa Orriols, en una tertúlia al Canal Taronja
Fragment del vídeo d’una tertúlia al Canal Taronja

Rosa Orriols es presentarà per liderar la candidatura del PSC a les eleccions municipals del 2015 a Vic, tal com ella mateixa ha confirmat a Osona.com. La socialista s’ha proliferat aquests darrers dies en diverses tertúlies de mitjans locals, on no ha amagat que seria un repte que li agradaria.

La decisió es prendrà al llarg d’aquest mes, tot i que encara no ha quedat definit si s’activarà d’una manera interna o es faran primàries, en cas que hi hagi algun altre candidat. Els actuals regidors socialistes a l’Ajuntament encara no han fet pública la seva intenció i l’executiva de Vic també hi haurà de dir la seva.

“Encara no tinc res decidit. Però ja fa 12 anys que estic a l’Ajuntament i potser seria hora de donar el relleu”, reconeix Raurell. “Però és positiu que hi hagi algú disposat a donar el pas”, afegeix. El PSC ha fixat una data a principis d’abril per tenir enllestides les candidatures municipals arreu del territori.

Des de l’executiva comarcal, liderada per Sergi Vilamala, es veuria amb bons ulls la candidatura d’Orriols, segons ha pogut saber Osona.com. Un relleu a l’Ajuntament de Vic que suposaria esmorteir les tensions que hi ha hagut al llarg de tota la legislatura entre la direcció del PSC Osona i els dos regidors de Vic, Raurell i Mari Moyano, que sempre s’han mostrat més propers a l’ala catalanista del partit i a la celebració de la consulta. La situació s’ha intensificat els darrers dies, des que els dos edils socialistes van signar un manifest a favor dels tres diputats díscols del PSC.

Rosa Orriols viu a Vic i té 43 anys. Treballa a l’Hospital de Bellvitge en l’àmbit de la prevenció de riscos laborals, en concret, en el tema de bioseguretat, per a la prevenció i protecció del risc de punxades per als professionals. En aquest marc, és una de les "líders de referència per a una àrea continental de l’Organització Mundial de la Salut", tal com ha explicat en aquest diari.

Actualització a les 15:40 h
Comunicat de l'executiva Comarcal del PSC d'Osona

Posteriorment a la publicació de la notícia anterior, el PSC d'Osona ha tramès a Osona.com el següent comunicat.

L’executiva comarcal del PSC Osona manifesta que no ha fet cap declaració respecte la notícia que surt avui publicada a osona.com i per tant no ha manifestat el que es diu de "Des de l’executiva comarcal, liderada per Sergi Vilamala, es veuria amb bons ulls la candidatura d’Orriols, segons ha pogut saber Osona.com. " ni s'ha tingut cap conflicte els darrers dies amb els regidors del PSC de Vic i per tant agrairíem es corregís aquesta apreciació que no s'ajusta a la veritat.
 
L'executiva comarcal valora i, molt, la tasca del grup municipal de Vic. Gràcies a la seva aportació veïns i veïnes de Vic sense feina es veuran beneficiats dels plans d'ocupació local que en els  pressupostos 2014 s'han incorporat gràcies a l'aportació del grup socialista de Vic. 300.000 euros a polítiques d'ocupació que són la nostra primera preocupació.
 
Atentament,
PSC Osona

Rosa Orriols
Arxivat a