Bon Preu i Casa Tarradellas reben un premi per la prevenció d'accidents laborals

Asepeyo distingeix les millors pràctiques de l'Estat espanyol

Redacció Osona.com
30 de gener del 2014
L'Escola de Comerç del grup Bon Preu Foto: Bon Preu

El Grup Bon Preu i Casa Tarradellas han estat premiades aquest dimarts a la segona edició dels Premis a les Millors Pràctiques Preventives de la Mútua Asepeyo, a l’Estat espanyol, al qual s’hi van presentar un total de 85 empreses.

Casa Tarradellas és la guanyadora del tercer premi en la categoria de millor pràctica per al control del risc, gràcies a un projecte que recopila les millores ergonòmiques a la línia de treball dels processos d’elaboració de pizza, Espetec i llescats, que l’empresa ha portat a terme en els últims anys.

Jordi Gibert, responsable del Departament de Prevenció i Salut de Casa Tarradellas, ha declarat que “estem molt contents de que la gran aposta que hem fet des de la companyia per la cultura preventiva, la formació en riscos laborals i la integració de la prevenció en tots els nivells, obtingui el reconeixement d’Asepeyo”.

Pel que fa a Bon Preu, ha guanyat el tercer premi en la millor pràctica per a la gestió de la prevenció, amb l’Escola del Comerç, que l'empresa va crear l’any 2005 i que ha permès reduir de manera molt significativa els accidents laborals en tots els col·lectius que hi realitzen una formació específica. Durant tot l’any 2013 es van formar més de 300 persones.

Els cursos que s’hi imparteixen tenen com a objectiu formar futurs professionals de les seccions de producte fresc: xarcuteria, carnisseria, peixateria, fruiteria i fleca. Entre d’altres, els continguts principals són: el coneixement del producte i la seva correcta manipulació, la higiene alimentària i les bones pràctiques en matèria de prevenció de riscos laborals.

Per al responsable de la Prevenció de Riscos Laborals a Bon Preu, Ferran Farrés, “aquest premi ens ha d’esperonar a seguir treballant en la millora contínua de la prevenció de riscos laborals a l’empresa”.

L’acte de lliurament de premis es va dur a terme al Gran Casino de Madrid. Per part de Bon Preu van recollir el premi el cap del Departament de Persones, Francesc Baqué, i Ferran Farrés.

El premi permetrà al Grup Bon Preu i a Casa Tarradellas disposar d’un logotip que acredita l’empresa com a socialment responsable en l’àmbit de la prevenció de riscos laborals.

Més informació dels premis