Telefónica desplegarà la fibra òptica a Vic

La companyia comença a sol·licitar el permís a propietaris i veïns

Redacció Osona.com
29 de gener del 2014
Telefónica ha informat a l’Ajuntament de Vic de l’inici d’una campanya porta a porta amb l’objectiu de sol·licitar permís per instal·lar equips de distribució de fibra òptica a les llars de la ciutat. Aquests treballs són necessaris perquè els habitatges unifamiliars i plurifamiliars puguin tenir accés a les xarxes de telecomunicacions de banda ampla i requereixen de l’autorització de propietaris i comunitats de veïns.

En el document, on els operaris de la companyia demanen els permisos, s’especifica que aquestes tasques no afectaran els serveis existents i es realitzaran de forma gratuïta a les comunitats i habitatges que així ho autoritzin. Si durant aquestes visites l’empresa no rep l’autorització, la instal·lació  posterior de la fibra òptica per part de Telefónica podrà representar un cost econòmic.  

Segons la companyia, el desplegament de fibra a les llars, conegut per les seves sigles en angles FTTH, es portarà a terme pels passos generats pel cablejat de telèfon de coure existent. Els ciutadans que vulguin realitzar l’alta amb la companyia pel servei de fibra hauran de procurar durant la instal·lació que el cable de fibra arribi a la seva llar pel mateix lloc que el de coure, i que es disposi correctament per tal de mantenir i preservar l’estètica de les façanes.

Segons va anunciar la companyia el passat mes de desembre, el pla de desplegament de fibra òptica comportarà que la majoria de  les empreses dels polígons i de les llars de Vic puguin disposar d’accés a la fibra òptica.
Arxivat a