Sant Martí de Centelles recupera el Mercat del Trasto amb bona nota

Més de 80 parades omplen el carrer Indústria

Toni Carrasco
29 de gener del 2014
Mercat del Trasto a Sant Martí de Centelles.
Mercat del Trasto a Sant Martí de Centelles. | Toni Carrasco
Mercat del Trasto a Sant Martí de Centelles. Foto: Toni Carrasco

Més de vuitanta parades de tota mena d'andròmines, brocanteria i fins i tot trastos, literalment parlant, van omplir durant tot el matí de diumenge el carrer Indústria de Sant Martí de Centelles. De vuit del matí a dues del migdia, amb un dia ben assolellat, tothom que va voler es va emportar a casa des d'un tòtem de plàstic de més de dos metres d'alçada fins a crucifixos, joguines o mobles del temps de la iaia. No hi faltaven tampoc estris electrònics de tota mena com ordinadors, carregadors o telèfons mòbils de dubtós funcionament. La roba també abundava en diverses parades i fins i tot la organització va preveure un petit bar per esmorzar. Una de les parades, ben sibarita, oferia tasts guiats de vi i cava al mig de tots els trastos.

El Mercat del Trasto s'ha recuperat desprès de set anys de no fer-se i per iniciativa privada. L'assistència és calcula en varis centenars de persones vingudes dels pobles veïns i de les dues comarques, Osona i Vallès Oriental.

L'alcalde, Josep A. Grau,  ha manifestat a Osona.com que aquesta nova edició del mercat "ha estat un èxit" i "ha permès que força gent posessin en valor alguns objectes i en poguessin treure una mica de rendiment, que sempre va bé en aquests temps que estem vivint".

De cara a futures edició, s'està valorant la ubicació definitiva del mercat i la seva periodicitat.