La pacificació del trànsit a l'Eixample Morató de Vic també incorpora càmeres de vigilància

La proposta és semblant a la que s’aplicarà al nucli antic | Picabaralla entre els comerciants i l’alcalde per una polèmica votació, a l’acte de presentació

Redacció Osona.com
27 de gener del 2014
L’Ajuntament de Vic va explicar el passat dijous als veïns i comerciants la vianalització de l’Eixample Morató , que preveu la retirada dels vehicles i l’accés restringit als propis veïns i a les operacions de càrrega i descàrrega.  El projecte és semblant al que es vol aplicar al nucli antic: es pretén pacificar el trànsit amb el control de càmeres de vigilància. L’Eixample Morató comprèn, entre d'altres vies, el carrer Manlleu, carrer Jaume I, la plaça dels Màrtirs i la zona de l'ambulatori.

El projecte presentat per l’equip de govern (CiU i ERC) preveu eliminar les places d’aparcament existents a la zona i situar tres càmeres de vigilància als accessos dels carrers Santa Pau, Bisbe Casadevall i Santa Joaquima de Vedruna. La proposta inclou reformes als carrers, alguns canvis de circulació i la instal·lació d’algunes pilones per prohibir l'accés en determinats carrers.

La trobada amb els veïns va tenir per objectiu informar-los i alhora recollir les possibles aportacions. No hi ha cap data fixada per començar a aplicar les restriccions de trànsit, però si els veïns hi estan d’acord, es podrien engegar d’aquí uns mesos. Pel que fa a les obres de reforma, es podrien començar el 2015.

A l’acte de presentació hi va haver una petita picabaralla entre els comerciants i l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal. La polèmica va sorgir quan l’alcalde va demanar una votació a mà alçada sobre qui estava a favor i qui en contra de la vianalització del Passeig. La majoria va votar-hi a favor. Els que hi van votar en contra van ser, principalment, comerciants.

L’associació de comerciants CentreVic, en un comunicat molt dur, qualifica la votació de l’alcalde de “frívola” i “irreflexiva”, ja que consideren que només anava dirigida a confrontar veïns i comerciants. “Aquest simplisme no pot ajudar de cap de les maneres a que es trobi un consens entre els que vivim i treballem a la ciutat. Considerem que és greu el desconeixement i la falta de respecte envers a la diversitat d’opinió del nostre col·lectiu”, diu la nota de CentreVic. I afegeix: “Considerem que amb actituds d’enfrontament i paraules tan significades com les d’ahir no trobarem el camí. Per tant, apel·lem a la cautela, el bon fer i a la prudència. Tots estem per construir una ciutat millor”.
Arxivat a