«A les europees, tant si guanya CiU com si guanya ERC, tots perdem»

Vila d'Abadal clama per la presentació d'una llista unitària amb CDC, ERC i el sobiranisme cívic al Parlament europeu

Redacció Osona.com
25 de gener del 2014
Vila d'Abadal, a la Convenció del MDC.
Vila d'Abadal, a la Convenció del MDC. | Adrià Costa.
Josep Maria Vila d'Abadal i Josep Anglada, alcaldes de Vic i de Vidrà, respectivament.. Foto: Adrià Costa.

L'alcalde de Vic i president de l'Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d'Abadal, ha clamat a favor d'una llista unitària de CDC i ERC a les eleccions europees i ha lamentat les conseqüències negatives que inflingirà al procés independentista la presentació per separat d'aquests dos partits, perquè "guanyi l'un o guanyi l'altre, tots hi perdem, no s'hi val a anar separats".

Vila ha mostrat la seva gran preocupació per aquesta "manca d'unitat", en el seu discurs de cloenda de la primera Convenció del Moviment Demòcrata Català , celebrada avui dissabte a Vic.

"Si els principals partits no són capaços de posar-se d'acord en una llista al Parlament europeu, com podrem fer-ho per altres situacions omplicades del procés més endavant?", s'ha preguntat. Segons el principal impulsor del MDC, "la gent necessita veure seguretat en la conducció del procés, perquè el català és culer, i tots pensem que serà difícil tirar endavant el procés". Per això, ha considerat una autèntica "mala notícia" l'anunci fet ahir pel president d'ERC, Oriol Junqueras, en què va descartar definitivament una coalició entre CiU i ERC el proper mes de maig.

El president de l'AMI ha reconegut que ell estava convençut que s'avançaria ràpidament cap a la formació d'un Govern d'unitat, una opció que també ara es veu remota, per la qual cosa ha expressat la seva consternació. "Estem patint una falta de cohesió i seguretat en el procés", ha afegit. Tot i reconèixer la seva desil·lusió, Vila d'Abadal ha cridat en nom propi i del MDC, a fer un esforç per constituir la candidatura unitària entre CDC, ERC i el món cívic sobiranista.

Unes setanta persones han participat en aquesta primera convenció, durant la qual s'han debatut i aprovat t diverses ponències de caire social i polític. Aquest moviment està integrat, en la seva majoria, per exmilitants d'Unió Democràtiica de Catalunya que van seguir Vila d'Abadal quan va abandonar el partit.



Xavier Farrés, a la primera Convenció nacional del Moviment Demòcrata Català. Foto: Adrià Costa.

La Convenció ha acabat amb el cant dels Segadors. Foto: Adrià Costa.