1 de 10

Com es feia la matança del porc a les cases de pagès de Taradell

Reportatge històric del Grup de Recerca Local de Taradell

per Redacció Osona.com, 24 de gener de 2014 a les 11:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de gener de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Grup de Recerca Local de Taradell va presentar el passat 11 de gener, coincidint amb la Festa dels Tonis de la població, un reportatge històric de 14 minuts de durada que mostra com es feia la matança del porc antigament a les cases de pagès del municipi.


L'audiovisual s'ha realitzat a través de vuit entrevistes fetes a la gent gran de pagès, a matadors, mocaderes, carnissers i veterinaris i acompanyades per imatges antigues. D'aquesta manera s'explica la diada de la matança, una tradició molt arrelada a la cultura rural catalana i que suposava un motiu de festa però també la manera d'omplir el rebost per passar l'hivern.

 

Participació