Vila d'Abadal no descarta ajornar el porta a porta fins a la propera legislatura

A l’alcalde de Vic no li fa cap gràcia donar munició a PxC, de cara a les eleccions municipals de 2015

Redacció Osona.com
23 de gener del 2014
L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, no descarta ajornar la implantació de la recollida de residus porta a porta fins després de les eleccions municipals de 2015, segons ha explicat en una entrevista a El 9 TV. En tot cas, s’ha fixat un termini de dos o tres mesos per decidir-ho.

El ple de Ajuntament de Vic va aprovar el passat 13 de gener donar suport a la implantació porta a porta a la ciutat. La decisió, però, va ser estrictament política i va defugir de dotar-la amb un component pràctic, ja que es va posposar el calendari i el tipus de gestió a fi i efecte de consensuar un projecte més madurat amb la majoria de forces polítiques. El punt es va aprovar amb el vot favorable de tots els partits del consistori (PSC, CiU, ERC, SI, CUP i ICV-EUiA) i el vot en contra de PxC, qui ja va anunciar que portaria la retirada del nou model, si s’aplicava, al seu programa electoral.

Vila d’Abadal culpabilitza PxC del possible ajornament i es resisteix a donar-li munició de cara als comicis municipals. “Si tots hi estiguéssim d’acord, ja no estaríem parlant d’això”, apunta l’alcalde.  

També cal matisar que el soci de govern de CiU, ERC, amb el candidat Joan Ballana al capdavant, sempre s’ha mostrat reticent a implantar el nou sistema de recollida en aquesta legislatura. La mesura podria tenir un cost electoral elevat.

Vila d’Abadal també explica a l’entrevista que la decisió s’ha de prendre ràpid, ja que si es decidís implantar el porta a porta en aquesta legislatura, s’hauria de fer de seguida. “Si ho fem abans de l’estiu, quan arribessin les eleccions els ciutadans ja haurien vist les bondats del nou sistema”, argumenta. Tots els partits coincideixen que el porta a porta viurà uns moments crítics en els primers mesos de la seva implantació, ja que representa canviar uns hàbits molt arrelats a la ciutadania, la qual cosa pot generar problemes.

Si l’equip de govern decidís posposar el porta a porta fins a la propera legislatura, Vila d’Abadal es compromet a deixar tot el projecte a punt per tal que el proper consistori el pugui posar en pràctica tan bon punt ho cregui convenient.

A l’entrevista, Vila d’Abadal també parla de UDC i la situació de la política nacional, de la seva successió, de la futura biblioteca i de l’aprovació dels pressupostos, que ERC i CiU ja han consensuat amb SI i PSC.

Notícies publicades del porta a porta a Vic

 
Arxivat a