Els sindicats escalfen l'ambient en un any que es preveu «tens»

Un centenar llarg de persones protesten a Vic contra l’increment del preu dels serveis bàsics i les polítiques antisocials del PP | L’acte estava convocat per les seccions comarcals de CCOO i UGT

Redacció Osona.com
23 de gener del 2014
Els manifestants, sota les voltes de la plaça de Vic
Els manifestants, sota les voltes de la plaça de Vic | Adrià Costa
Els manifestants, a sota les voltes de la plaça Major de Vic. Foto: Adrià Costa

La pluja va aigualir la protesta que les seccions comarcals de CCOO i UGT havien convocat aquest dimecres a la tarda a la plaça Major de Vic, davant de l’Ajuntament, contra les retallades econòmiques, socials, de drets i de llibertats. Tot i això, la crida va reunir un centenar llarg de persones. Els participants a l’acte, finalment, es van haver de refugiar sota les voltes.

El secretari general d’UGT Osona, Cesc Poch, va criticar les polítiques antisocials del PP i va advertir que, si no hi ha canvis, es preveu un 2014 amb moltes mobilitzacions. “La protesta ha servit per escalfar l’ambient de cara a un any que serà molt llarg i tens”, va afegir en declaracions posteriors a Osona.com.

Els sindicats van protestar "per les agressions constants” que estan patint com a treballadors i ciutadans: l’increment del preu dels serveis bàsics, com el transport, la llum o el gas; la congelació salarial; la nova llei de l’avortament; la nova llei de les pensions; i la negociació dels convenis col·lectius. En aquest marc, a la protesta es van poder llegir pancartes diverses: “Lladres energètics”, “Dret al treball, sí, beneficiència, no”, “Plantem cara a la pobresa energètica” o la ja tradicional “Això no és una crisi, és una estafa”.

A l’acte, es va llegir un manifest i van intervenir representants de diverses entitats. Així, van parlar portaveus de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), d’un comitè d’empresa, d’una associació de jubilats, una noia contra l’avortament, la plataforma “Que no ens fotin el tren”, a més dels dos secretaris generals dels sindicats a Osona, Cesc Poch (UGT) i Miquel Sànchez (CCOO). Entre els assistents hi havia el regidor d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Vic, Xavier Tornafoch.

MANIFEST
CONCENTRACIÓ 22 GENER 2014 A VIC
Primer van fer negoci fent-nos creure que podríem tocar el cel si ens endeutàvem i els compràvem els seus productes. Després quan la seva mentida es va fer insuportable, entre tots vàrem haver-los de salvar posant ingents quantitats de diners als seus comptes.

Mentre passava això, van fer creure que la culpa no era seva sinó nostra, i aquí va començar la seva campanya de retallades econòmiques, socials, de drets i de llibertats. Avui podem notar com han augmentat els preus des serveis bàsics com la llum, l’aigua i el transport públic alhora que els sous dels directius no paren d’augmentar mentre els dels treballadors que encara tenen una feina segurament amb contracte precari estan congelats o reduïts i molts altres pateixen l’atur forçós o no poden jubilar-se després d’ anys i anys treballant.

I mentre patim, ens congelen el salari mínim, volen reformar novament la llei de pensions per fer-nos-ho més complicat poder accedir-hi i dinamiten la negociació collectiva. I per si no n’hi hagués prou ens ataquen la nostra llibertat individual i col·lectiva quan pretenen una nova llei de l’avortament o de seguretat ciutadana mentre no ens deixen decidir com a nació que som.

Avui amb aquesta concentració, i n’és una més de les moltes que ja hem fet a Osona, volem denunciar tot això. I seguirem fent tantes concentracions, manifestacions i el què calgui per fer sentir la nostra ferma protesta perquè ja en tenim prou i els plantem cara.

I que ho sàpiguen, guanyarem !
Arxivat a