El ple de Manlleu estrena l'any aprovant quatre mocions

Atur, pobresa energètica, homofòbia i escoles de música municipals marquen la sessió

Redacció Osona.com
22 de gener del 2014
L’Ajuntament de Manlleu va celebrar aquest dimarts el primer ple de l’any, amb un ordre del dia on no hi havia cap punt a l’apartat de resolucions de govern. A la sessió, en canvi, es van aprovar quatre mocions per unanimitat.

La primera moció reclamava un pla de xoc contra l’atur. Per una banda, s’insta el govern de l’Estat a dotar Catalunya dels recursos econòmics adients, sense retallades, en l’àmbit de les polítiques actives d’ocupació destinats a Catalunya. A més, se sol·licita que reconsideri el seu plantejament sobre el paper dels ajuntaments en matèria de polítiques actives d’ocupació, ja que les administracions locals catalanes han estat al llarg dels anys actives i eficients en aqiest àmbiot. Per un altra, es demana al Govern de la Generalitat que impulsi juntament amb la participació de les administracions locals i els agents socials un pla de xoc contra l’atur i que treballi per afavorir la plena ocupació. Pla que ha de basar les seves línies en el contingut de les mocions i resolucions ja aprovades pel Parlament de Catalunya.

La segona moció feia referència a la pobresa energètica. El text sol·licita a les companyies energètiques que operen a Catalunya una moratòria en els talls de subministrament a llars amb insuficiència de recursos durant els mesos d’hivern, apel·lant a la responsabilitat social corporativa que les empreses han de demostrar en situacions d’emergència social com les que estan patint molts ciutadans dels nostres municipis. També s’insta el Govern de la Generalitat a crear urgentment la Taula sobre Pobresa Energètica, com a espai de diagnosi, anàlisi, debat i recerca d’alternatives i solucions sobre aquesta problemàtica amb participació de l’administració local, associacions de consumidors, entitats socials, experts en aquesta matèria i empreses subministradores tal com diu la moció 56/X aprovada al Parlament de Catalunya. A més, se li demana que, de manera immediata, elabori un pla de xoc contra la pobresa energètica, que tingui com a principal objectiu garantir el dret ciutadà als subministraments bàsics de la llar.

La tercera moció, sobre el finançament de les escoles de música municipals, reclama al Departament d’Educació de la Generalitat que faci efectiu el pagament del deute pendent  del curs 2011-12. També se sol·licita que el finançament del curs 12-13 i 13-14 sigui com a mínim a 230€ i 150€ per als mòduls de música i dansa respectivament.

La darrera moció acorda declarar la ciutat de Manlleu respectuosa amb la diversitat sexual i amb la realitat de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals i contrària a la discriminació de les persones per raó de la seva orientació i/o identitat sexual. També es dóna suport a la Proposició de Llei de drets de les persones gais, lesbianes i transsexuals i per l’eradicació de l’homofòbia, les lesbofòbia i la transfòbia que tramitarà el Parlament.

Aus, Dakar i TV3

En l’apartat d’informació de les regidories, l’Ajuntament va informar que arran de la brutícia causada pels excrements de les aus a les voreres dels carrers s'està estudiant dur a terme una campanya en què es demanarà la col·laboració d'entitats com l'Associació Animalista de Manlleu per poder donar resposta a aquesta problemàtica. També es va insistir en demanar la col·laboració ciutadana per fer front a l’incivisme d’alguns propietaris de gossos que al no recollir les defecacions dels mateixos provoquen brutícia a la via pública.

L’Ajuntament de Manlleu ha estat seleccionat com a model català d’implantació d’administració electrònica per un reportatge del TN Vespre de TV3, que aquest dimarts al matí han vingut a gravar i entrevistar tècnics de l’Ajuntament.

El regidor d’Esports va felicitar els tres pilots manlleuencs que han participat al Dakar i va avançar que se’ls farà una recepció a l’Ajuntament.

El manteniment de l’enllumenat públic i la senyalització semafòrica s’ha adjudicat a l’empresa SECE d’acord amb el concurs públic dut a terme.
Arxivat a