Roda de Ter sancionarà els bancs que tinguin pisos buits i no els lloguin

L’Ajuntament aprova per unanimitat una moció de CiU | És el primer municipi d’Osona on s’aplicarà la mesura, que ja s’ha impulsat a llocs com Girona, Barcelona o Terrassa

Redacció Osona.com
23 de gener del 2014
Un pis, propietat de l'antiga UNNIM, en venda.
Un pis, propietat de l'antiga UNNIM, en venda. | Adrià Costa
Un pis, propietat de l'antiga UNNIM, en venda. Foto: Adrià Costa

L’Ajuntament de Roda quantificarà els habitatges buits que les diferents entitats bancàries tenen a la població i imposarà una sanció econòmica per aquelles vivendes que estiguin sense ocupar, en cas que el banc no les posi a lloguer a preus accessibles. La proposta és fruit d’una moció de CiU que va presentar al ple del passat dimarts i que es va aprovar per unanimitat (CiU, ERC, IPR i un regidor no adscrit).

Roda és la primera població de la comarca que aplicarà aquesta mesura, que ja s’ha aprovat a altres llocs, com Barcelona, Sabadell, Terrassa o Girona. La moció és una declaració d’intencions en tota regla, tot i que està per veure com i quan s’aplicarà. L’alcalde Jordi Serra ja va puntualitzar al ple que abans s’havia de fer el cens i després s'estudiarà la normativa que s’hi podrà aplicar.

El text de la moció, molt breu, dóna suport als afectats per les hipoteques i explica que l’objectiu del document és pressionar a la banca, a qui es considera responsable de la “difícil situació que travessen” aquestes famílies.

Moció aprovada (PDF)

Arxivat a