PeM-CUP inicia una recollida de signatures a Calldetenes per reclamar la variant

La Generalitat està estudiant alguna fórmula per recuperar el projecte

Pere Pratdesaba
22 de gener del 2014
Els cotxes ara passen pel centre de Calldetenes. Foto: Adrià Costa

PeM-CUP de Calldetenes ha iniciat una recollida de signatures entre els veïns per reclamar que es construeixi la variant en aquesta població. El partit, que forma part de l’equip de govern de l’Ajuntament amb CiU, pretén portar les firmes a la propera reunió amb Carreteres, prevista per a les properes setmanes.

El projecte de la variant, amb un pressupost de 2,3 milions d’euros, va quedar aparcat l’any 2011 per manca de finançament. Ara, ha reaparegut, després de les queixes perquè la Generalitat va incloure en els pressupostos d’aquest any l’enllaç entre l’Eix Transversal i el polígon la Quintana de Sant Julià de Vilatorta. Aquest projecte està valorat en 1,6 milions d’euros. Tots els partits de l’Ajuntament (PeM-CUP, CiU i ERC) consideren que la variant és tan o més prioritària que el ramal al polígon.

La polèmica ha fet moure fitxa a la Generalitat, que va explicar a una delegació del consistori que estudia una nova fórmula per recuperar el projecte de la variant de Calldetenes. De moment, no hi ha cap data ni cap compromís en ferm, però sembla que se’n podria fer càrrec la Diputació de Barcelona.