Una comitiva de Folgueroles rep Nani Roma a l'aeroport

El folguerolenc ha arribat a Catalunya, sensiblament esgotat, després de guanyar el Dakar

Redacció Osona.com
20 de gener del 2014
Nani Roma, a l'aeroport amb un grup d'aficionats
Nani Roma, a l'aeroport amb un grup d'aficionats | Adrià Costa
Nani Roma, amb un grup d'aficionats a l'aeroport del Prat. Foto: Adrià Costa

Nani Roma ha arribat a Barcelona aquest dilluns a dos quarts de sis de la tarda, acompanyat de la seva companya, Rosa Romero, en un vol procedent de Xile, després d’haver fet escala a Madrid. El folguerolenc va aconseguir dissabte la seva primera victòria al Dakar en la categoria de cotxes , amb un Mini ALL4 Racing.

Una trentena d’amics i veïns de Folgueroles, el seu poble natal, encapçalats per l'alcalde Carles Baronet, s'han traslladat amb autocar a l’aeroport del Prat, i han rebut el campió amb pancartes. A més, hi havia una quarantena més d'aficionats, molts d'osonencs, i algunes autoritats, com la diputada osonenca Marta Pascal i el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau. Un grup de la JNC ha posat la nota de color amb un munt d'estelades.

El vencedor del Dakar 2014, visiblament esgotat, ha atès els nombrosos mitjans de comunicació a la mateixa arribada i el dimecres oferirà una roda de premsa. Segons ha pogut saber Osona.com, el cap de setmana s’està organitzant una festa a Folgueroles.

Roma ha fet història a la cursa i s’ha convertit en el tercer pilot que guanya el raid més dur del món en la categoria de cotxes i motos (els altres dos que ho han aconseguit són els francesos Hubert Auriol i Stéphane Peterhansel). El podi del 2014 ha estat copsat pels tres Minis, en aquest ordre: Nani Roma, Stéphane Peterhansel i Nasser Al-Attiyah.

A més, Roma és el primer català que aconsegueix proclamar-se campió en la categoria de cotxes del Dakar, just el dia que fa 10 anys que va guanyar el raid en motos. La prova ha estat rodona per als pilots catalans, que han aconseguit doblet, ja que Marc Coma ha vençut en la categoria de motos.



Nani Roma, a l'aeroport, rodejat d'estelades. Foto: Adrià Costa

El grup de Folgueroles, a l'aeroport de Barcelona. Foto: Adrià Costa