El PP passa el rasclet a terres de PxC

El partit presenta Sebastià Povedano com a nou cap local a Roda de Ter | Miquel Vilalta reconeix que també s’han iniciat converses amb els tres exregidors de PxC a Manlleu

Pere Pratdesaba
20 de gener del 2014
Sebastià Povedano, a la seu comarcal del PP
Sebastià Povedano, a la seu comarcal del PP | Adrià Costa
Sebastià Povedano, aquest divendres a la seu comarcal del Partit Popular. Foto: Adrià Costa

El PP continua posant a punt la maquinària per a les eleccions municipals a Osona, l’any 2015. El partit ja té Emma Salarich com a més que previsible cap de llista a Vic i Miquel Vilalta, president comarcal, a Manlleu. Fa uns dies també va presentar Francisco Ribas i Jesús Cañas, com a candidats a Tona i Prats de Lluçanès respectivament.

El divendres passat va ser el torn de Sebastià Povedano, que serà el nou responsable local del PP a Roda de Ter i més que previsible cap de llista a les municipals en aquesta població. Povedano ja és regidor en aquest municipi, com a no adscrit.  El passat juliol va abandonar PxC, el partit amb el qual va accedir al consistori, per desavinences amb la direcció.

A la roda de premsa a la seu comarcal del partit a Vic, Miquel Vilalta va avançar que encara hi hauria algun altre municipi on es presentaria algun altre candidat. També va explicar que hi havia hagut negociacions amb els tres exregidors de PxC de Manlleu, que van abandonar el partit perquè no estava “a l’alçada de les circumstàncies” per encarar “l’etapa política que Catalunya afrontarà equivocadament”.

Actualment, els tres regidors manlleuencs -Antoni Sànchez, Francesc Polo i Humilde Domínguez- continuen al consistori com a no adscrits. En un principi, semblava que haurien flirtejat amb C’s de cara a les eleccions de 2015, però ara sembla que el PP també podria tenir opcions. “L’Antoni va sortir del PP”, va recordar Vilalta.

Les similituds en immigració

Sebastià Povedano té 55 anys i és taxista. Va entrar per primer cop a la política fa dos anys i mig, de la mà de PxC, sent escollit regidor d’aquesta formació a Roda de Ter.

El nou cap del PP va defensar el seu nou partit, que és “molt seriós” i que “va portar una milió d’euros” al Museu de l’Esquerda. “Podrem fer una gran tasca a Roda de Ter”, va assegurar.

Del seu antic partit, PxC, no en va voler parlar massa. I de les similituds amb el PP, encara menys, tot i que, a preguntes dels periodistes, va arribar a comparar la política d’immigració de les dues formacions: “El PP vol que les coses es facin legals. És el primer interessat”. Vilalta va donar-li un cop de mà i va matisar ràpidament que les possibles semblances entre els dos partits no existien.

Vilalta va explicar que Povedano tenia “moltes ganes de treballar per Roda” i va oferir-li el suport del partit al consistori rodenc, on es mantindrà com a regidor no adscrit.

A la presentació del nou cap local de Roda de Ter, a més de Vilalta, també hi van ser presents el secretari provincial del partit, Alberto Villagrasa, i la responsable local a Vic, Emma Salarich.

Miquel Vilalta, Sebastià Povedano, Alberto Vilagrasa i Emma Salarich. Foto: Adrià Costa
Arxivat a