Detectades unes taques d'oli al riu Ter a les Masies de Voltregà

L’Ajuntament assegura que no hi ha cap risc en el subministrament d’aigua potable

Redacció Osona.com
16 de gener del 2014
Aquest dimecres al el vespre es van  detectar unes taques, aparentment d’oli, al riu Ter en el terme municipal de les Masies de Voltregà, segons informa l’Ajuntament al web municipal. Immediatament, es va donar avís a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), organisme que haurà de determinar d’on prové l’abocament,  perquè estudiés si es tractava d’un accident o d’una negligència.

L’Ajuntament de Les Masies de Voltregà va demanar a l’empresa concessionària del servei de l’aigua a la població, Sorea, que apliqués les mesures oportunes per garantir la salubritat de l’aigua de la xarxa pública. Com a mesura de prevenció i de seguretat, des d'ahir a la nit les Masies de Voltregà s’abasteix de la Xarxa de Sant Hipòlit de Voltregà,  tot i que els pous i la xarxa de les Masies de Voltregà no s’han vist afectats per l’abocament.

L’Ajuntament vol tranquil·litzar la població perquè no hi ha cap mena de risc, agraeix el suport de l’Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà i informa que els serveis jurídics de l’Ajuntament demandaran a qui hagi produït l’abocament si es demostra que ha estat una negligència.