Cineclub Vic arrenca el trimestre amb un lloat film japonès

Les sessions de dijous canvien d’horari

Redacció Osona.com
14 de gener del 2014
Imatge del film 'De tal padre, tal hijo', del director japonès  Hirozaku Kore-eda.
Imatge del film 'De tal padre, tal hijo', del director japonès Hirozaku Kore-eda.
Imatge del film 'De tal padre, tal hijo', del director japonès Hirozaku Kore-eda.

Dues grans lliçons de vida donen el tret de sortida al primer trimestre de l’any a Cineclub Vic. El mestre japonès Hirozaku Kore-eda inaugura el cicle aquest dimarts, 14 de gener, a les deu de la nit. La seva última pel·lícula, “De tal padre, tal hijo” arriba precedida per l’èxit en festivals com Canes o Sant Sebastià i torna a aprofundir en un dels temes que millor sap reflectir aquest cineasta: la infància. Què fer quan t’assabentes que fa sis anys que convius amb una criatura que no és el teu fill? Aquest és el plantejament de base d’un film captivador i un relat íntim carregat de sentiments a flor de pell.
 
Dijous, 16 de gener, amb nou horari a les nou de la nit, més emoció. La portarà el director vigatà Ignasi Costa, que amb el documental “Carinyoteràpia” ha retratat l’experiència que fa anys uneix artistes professionals i artistes amateurs amb discapacitats derivades de salut mental per crear obres d’art a quatre mans. Un procés creatiu i un viatge ple de vivències en un llargmetratge molt especial. La sessió comptarà amb la presència del director, que presentarà la pel·lícula i conduirà el posterior cinefòrum.

Un trimestre carregat de bones pel·lícules i directors consagrats

Cineclub Vic comença el 2014 amb un nou cicle on destaquen algunes de les pel·lícules més lloades de la recent programació en versió original estrenada al nostre país. Les sessions de Filmoteca arriben carregades de novetats molt literàries i les sessions dels dijous, amb tres documentals, també estan d’estrena, en aquest cas en qüestions horàries (passa a les nou del vespre).

La programació dels dimarts de Cineclub està carregada de clàssics com Lars Von Trier, amb la seva nova i polèmica pel·lícula “Nymphomaniac”, o l’esmentada “Hirokazu Kore-eda”. La programació també ofereix obres menys conegudes però excel·lents com la crònica sobre els mals de l’adolescència, “Submarine”, o la sorpresa de la temporada, “La gran belleza”, una lúcida crítica a la classe alta italiana.

Diumenges per a petits

El diumenge és el dia de la quitxalla a Cineclub a través de la programació més “Xic” de la pantalla. Aquest trimestre, amb cinc propostes que faran volar la seva imaginació més enllà de la sala de butaques de l’ETC cap a móns i aventures inimaginables.

Aventures que totes elles toquen temes integradors i parlen dels riscos d’exclusió. És per això que amb la col·laboració del Consell Local de la Cooperació de Vic s’oferirà la possibilitat de fer cinefòrum amb els nens un cop acabada la projecció.

Tota la programació de Cineclub Vic, gener-març 2014 (PDF)

Arxivat a