L'Ajuntament de Vic explica als veïns el projecte de vianalització al centre de la ciutat

En una primera fase, es retirarien els vehicles de l’Eixample Morató i el nucli antic | La proposta, però, està pendent del consens de totes les parts implicades, segons el regidor Xavier Farrés

Pere Pratdesaba
07 de gener del 2014
L’Ajuntament de Vic presentarà als veïns el projecte de vianalització de l’Eixample Morató i el nucli antic de la ciutat. El consistori ha fet una bustiada, convocant a tots els veïns del nucli antic, aquest dijous, a dos quarts de nou del vespre, al Sucre de Vic, per explicar tots els matisos de la proposta. Més endavant, es farà una altra reunió amb els veïns de l'Eixample Morató.

En aquesta primera fase, es planteja la retirada dels vehicles d’aquestes dues zones (només es permetria l’accés motoritzat a la plaça de la catedral), amb un projecte que ja incorpora tots els canvis de mobilitats, futurs aparcaments i altres facetes, com la càrrega i descàrrega dels vehicles de mercaderies. En una segona fase, es podria contemplar la vianalització del passeig, que podria ser més controvertida.

La trobada amb els veïns té per objectiu informar-los i alhora recollir les possibles aportacions que es puguin fer. “Hem pogut constatar que en aquestes dues zones hi ha un cert consens entre els comerciants, que sempre ho han reclamat, i els veïns, per això hem decidit tirar-ho endavant”, explica el regidor Xavier Farrés . “Nosaltres no imposarem res. Ho activarem si hi ha el consens de totes les parts implicades”, apunta.

El projecte de vianalització del centre de la ciutat és una aposta decidida del mateix alcalde, Josep M. Vila d’Abadal, que té assumit implantar-lo en aquest mandat, o sigui, en la darrera legislatura que ell exercirà com a alcalde. Vila d'Abadal ja ha anunciat en diverses ocasions que en acabar aquesta legislatura es retirarà de la política activa.

La implantació del projecte, però, serà complicada i caldrà molta mà esquerra, per tal d’arribar al màxim nombre de complicitats possible. L’associació de comerciants  CentreVic ja va expressar fa uns mesos la seva “preocupació” per la possible retirada de vehicles a la rambla del Passeig. Fins i tot ERC, el soci de govern actual de CiU al consistori vigatà, veu amb escepticisme l’agosarat projecte que vol activar Vila d’Abadal, tal com va explicar el regidor i candidat de la formació a les eleccions de 2015, Joan Ballana, en una recent entrevista a Osona.com. Ballana també dubta que un tema tan complex es pugui portar a terme abans d’acabar la legislatura.
Arxivat a