El Ripollès demana un radar fix al punt fatídic de la C-17

Avui dimarts se celebrarà finalment la reunió entre Trànsit i els alcaldes de Ripoll i les Llosses

El Ripollès.info
07 de gener del 2014
Punt de la C-17 on van morir quatre persones
Punt de la C-17 on van morir quatre persones | Adrià Costa
Punt de la C-17 on van morir quatre persones d'una mateixa família. Foto: Adrià Costa

Les institucions del Ripollès reclamen la instal·lació d'un radar fix poc abans del fatídic punt de la C-17 a la Farga Bebié, al terme de les Llosses, a tocar a Montesquiu, on fa tres setmanes hi van morir quatre persones d'una mateixa família. Així ho va explicar ahir a TV3 el president del Consell Comarcal de Ripollès, Miquel Rovira, el dia abans de la reunió entre els alcaldes de Ripoll i les Llosses amb els responsables de Trànsit. Una trobada que inicialment s'havia de celebrar abans de Nadal però que es va suspendre fins aquest dimarts 7 de gener.

Durant aquest període s'ha produït un nou sinistre en aquest mateix punt. Un cotxe va quedar entravessat el passat 2 de gener. Sortosament, no hi va haver cap ferit però es va tornar a demostrar que –més enllà de si els cotxes van massa ràpid- quelcom falla en la corba del quilòmetre 85,5. De moment, els senyals d'alerta s'han multiplicat i la velocitat s'ha limitat temporalment a 60 km/h. A més, mentre no s'arregli definitivament la tanca que va caure el dia de l'accident, s'han instal·lat molts llums taronges per alertar del perill.

Cal recordar que els alcaldes de les Llosses i Ripoll van queixar-se el mateix dia del tràgic accident la perillositat d'un punt on l'autovia aprofitat l'antic traçat de la carretera C-17. En aquest sentit hores abans del sinistre on van morir quatre persones ja se n'havia produït un altre sense conseqüències. En aquest punt la velocitat està limitada a 80 km/h –20 menys que l'habitual al conjunt de l'autovia- però la majoria de vehicles l'acostumen a superar.

Cal recordar que l'accident de la Farga, amb quatre víctimes, va fer ascendir el balanç del 2013 a les carreteres del Ripollès fins a sis morts. Es tracta de la xifra més alta des del 2007.