Josep Viñas i Laia Andreu guanyen amb autoritat la Cursa de Na'Dalt a Bellmunt

En la categoria Júnior, doblet osonenc, amb Marc Trasserra i Erola Bisquert | La cronoescalada de Sant Pere de Torelló concentra 204 atletes

Redacció Osona.com
27 de desembre del 2013
Laia Andreu, en un tram de la cronoescalada
Laia Andreu, en un tram de la cronoescalada | Adrià Costa
Josep Viñas. Foto: Adrià Costa

Josep Viñas i Laia Andreu es van imposar amb autoritat en la novena edició de la Cursa de Na’Dalt a Bellmunt , que es va disputar aquest dijous, 27 de desembre, diada de Sant Esteve. El vencedor en la categoria masculina va marcar un temps de 27 minuts i 29 segons. En dones, la guanyadora va parar el cronòmetre en 35 minuts i 17 segons.

Aquesta cursa es disputa en modalitat cronoescalada, sortint els corredors d’un en un de la plaça Monmany de Sant Pere de Torelló. L’arribada està fixada al santuari de Bellmunt, on es fa un fi de festa, amb l’entrega de premis, sorteig de materials, xocolata desfeta i coca per tothom i copa de cava per als finishers .

La prova consta de 3,8 quilòmetres de distància i un desnivell positiu 610 metres. Enguany, hi van participar 204 atletes, dels quals en van finalitzar 193: 164 homes i 29 dones.

En la categoria masculina, el moianès Gerard Morales i torellonenc Gabriel Crosas van compartir el podi amb Viñas, de Lluçà. En els seus temps respectius es van quedar a 1 minut 5 segons i 2 minuts 9 segons del guanyador.

Laia Andreu. Foto: Adrià Costa

En fèmines, la victòria de Laia Andreu encara va ser més contundent. La segona classificada, Núria Fernández, de Torelló, va parar el rellotge a 4 minuts i 1 segons de la vencedora. Va completar el podi la també torellonenca Laura Bardolet, a 4 minuts 46 segons d’Andreu.

A júniors, hi va haver doblet osonenc, amb les victòries de Marc Trasserra, de les Masies de Voltregà, i la vigatana Erola Bisquert. Pel que fa a la resta de categories, els guanyadors van ser: Xavi Padrós i Núria Fernández, en veterans; i Jordi Pou i Teresa Forn, en màster.