L'equip de govern i CiU aproven uns pressupostos de «contenció» a Manlleu

Les inversions que es prioritzaran seran les rotondes, la biblioteca municipal i el Teatre Centre.

Redacció Osona.com
18 de desembre del 2013
Àlex Garrido, Pere Prat i Josep Maria Anglada. Foto: Adrià Costa

El ple de Manlleu va aprovar aquest dimarts, 17 de desembre, els pressupostos municipals per a l'any 2014, amb els vots a favor de l'equip de govern (ERC i ICV) i CiU. PxC i els regidors no adscrits es van abstenir. Els números per a l’any que ve pugen 16.272.787,88 euros, un 0,7% més que a l'any anterior.

L'alcalde va qualificar els pressupostos de “contenció, amb racionalització de la despesa”. La lluita contra la pobresa i l’atur, la possible reforma de l’Ajuntament i les millores de mobilitat viària són els eixos amb els quals s’han estructurat. Les inversions que es prioritzaran seran les rotondes, la biblioteca municipal i el Teatre Centre.

La major part dels ingressos s’obtenen dels impostos directes, amb 7.951.000 euros.  Les transferències corrents també representen un bon import: 5.162.000 euros. Pel que fa a les despeses, la part més important se l’emporta el pagament del personal, que puja 6.958.000 euros, i béns i serveis, que també s’enfilen fins als 6.225.315 euros.

Una persona del públic, consultant els pressupostos. Foto: Adrià Costa

Josep Suriñach, Josep Masnou i Carme Trillas. Foto: Adrià Costa

Amb aquest pressupost, l’Ajuntament espera finalitzar el 2014 amb un 86,8% d’endeutament, o sigui, 15.320.000 euros. En acabar l’any 2013, aquesta xifra serà sensiblement superior, 17.340.000 euros, que significa un 98,2% d’endeutament.

Els tres regidors de PxC passen al grup de no adscrits

El ple ha estat marcat per la renúncia dels tres regidors de Plataforma per Catalunya (PxC). Antoni Sànchez, Francesc Polo i Humilde Domínguez s’han donat de baixa del partit i han passat al grup de regidors no adscrits.

Antoni Sànchez ha argumentat que plegaven per “motius particulars” i perquè PxC no estava “a l’alçada de les circumstàncies” per encarar “l’etapa política que Catalunya afrontarà equivocadament”, en referència al procés sobiranista.

El president del partit, Josep Anglada, ja els ha respost de manera contundent, desqualificant la seva decisió.

Més informació del ple



Josep Colomer i Fina Sala. Foto: Adrià Costa

Àlex Garrido. Foto: Adrià Costa
Fina Sala i Rafa Cuenca. Foto: Adrià Costa Josep Maria Anglada i Pep Mas. Foto: Adrià Costa  Enric Vilaregut i Josep Suriñach. Foto: Adrià Costa  Pere Prat. Foto: Adrià Costa
Arxivat a