Josep Anglada: «Si els regidors de Manlleu són espanyolistes, ja està bé que deixin PxC»

El president de la formació es mostra sorprès per la polèmica decisió, la qual ha conegut pels mitjans de comunicació

Pere Pratdesaba
18 de desembre del 2013
Els tres regidors de PxC, al ple de Manlleu
Els tres regidors de PxC, al ple de Manlleu | Adrià Costa
Francesc Polo, Antonio Sánchez i Humilde Dominguez, al ple d'aquest dimarts. Foto: Adrià Costa

PxC ha valorat molt negativament la decisió dels seus tres regidors de Manlleu que, en el ple celebrat ahir, van renunciar al partit i van passar a la condició de regidors no adscrits. Antoni Sànchez, Francesc Polo i Humilde Domínguez van al·legar que PxC no estava "a l'alçada de les circumstàncies" per encarar “l’etapa política que Catalunya afrontarà equivocadament”, en relació al procés sobiranista.

El president de PxC, Josep Anglada, en conversa amb Osona.com aquest matí, s’ha mostrat sorprès per la decisió i ha assegurat que se n’ha assabentat pels mitjans de comunicació. El màxim dirigent del partit no ha amagat el seu enuig perquè considera que les coses no s’han fet ben fetes: “Encara fa uns dies en Sànchez va venir a portar la loteria i no va dir res”.

En relació als arguments dels ja exregidors de PxC, Anglada també ha estat contundent i ha dit que “no hi ha mal que per bé no vingui”. I ha anat més enllà: “Si són espanyolistes, ja està bé que s’apartin de PxC. No és el nostre tarannà”.

Posteriorment, en una nota de premsa, Josep Anglada ha estat encara més rotund: “Sánchez ha volgut imposar una línia ultra i fatxenda a la seva gestió a Manlleu, una línia que no és la pròpia de PxC. Nosaltres no som independentista però mai tolerarem que ningú menyspreï a Catalunya, com pretén fer Sánchez i els altres dos regidors trànsfugues”.

A més, Anglada ha assenyalat que “Sánchez sempre ha generat constants polèmiques en el partit, que han provocat que valuosos regidors de PxC a Manlleu hagin abandonat el seu lloc per no combregar amb les seves maneres, formes ni idees”. El president de PxC ha anunciat que el 2015 presentaran un altre candidat.

La renúncia dels tres regidors té un component afegit que no serà fàcil de resoldre. Josep Anglada i Antoni Sànchez són els dos consellers de la formació al Consell Comarcal d’Osona. Avui hi ha previst un ple ordinari. “No crec que es presenti. Seria tenir molta cara dura”, diu Anglada.
Arxivat a