El procés sobiranista es carrega els tres regidors de PxC a l'Ajuntament de Manlleu

Antoni Sànchez, Francesc Polo i Humilde Domínguez abandonen el partit i passen al grup de regidors no adscrits, al·legant que PxC no està "a l'alçada de les circumstàncies" per encarar “l’etapa política que Catalunya afrontarà equivocadament”

Redacció Osona.com
17 de desembre del 2013
Francesc Polo, Antonio Sánchez i Humilde Dominguez. Foto: Adrià Costa

Els tres regidors de Plataforma per Catalunya (PxC) de l’Ajuntament de Manlleu, Antoni Sànchez, Francesc Polo i Humilde Domínguez, s’han donat de baixa del partit i han passat al grup de regidors no adscrits. La decisió s’ha fet efectiva aquest dimarts, 17 de desembre, en el marc del ple municipal, en un punt que s’ha tramitat d’urgència. El ple ha aprovat la urgència per unanimitat. L’anunci de PxC ha creat una gran expectació i la sala s’ha omplert de públic, amb unes 25 persones.

Antoni Sànchez ha argumentat que plegaven per “motius particulars” i perquè PxC no estava “a l’alçada de les circumstàncies” per encarar “l’etapa política que Catalunya afrontarà equivocadament”, en referència al procés sobiranista. El ja exportaveu de PxC ha assegurat que la decisió l’han pres per voluntat dels seus votants, que els ho han demanat. “Nosaltres vam prometre fidelitat als nostres votants, abans que a ningú”, ha defensat Sànchez.

Sànchez ha dit que finalitzaran aquesta legislatura com a regidors no adscrits. Segons el punt aprovat pel ple, els tres regidors continuaran rebent les retribucions econòmiques en funció de la seva tasca i romandran en els mateixos càrrecs a les distintes comissions del consistori i als òrgans que el representen.

L'alcalde Pere Prat (ERC) i Josep Suriñach (CiU) han celebrat que l'Ajuntament es quedés sense una ideologia com la de PxC. El convergent, però, tot i mostrar-se satisfet perquè els tres regidors havien abandonat "un objectiu", ha alertat que tampoc li agradava massa el "pròxim objectiu" que segurament abraçaran. Segons fonts no oficials pròximes a la formació, tot apunta que els tres regidors ja haurien tingut alguns contactes amb el grup de Ciutadans, de cara a les pròximes eleccions.

Es dóna la circumstància que al consistori ja hi ha tres regidors no adscrits, els antics representants del PSC , que també es van donar de baixa del seu partit. Són Fina Sala, Josep Colomer i Rafa Cuenca, que encara continuen a l’Ajuntament al·legant que s’havien presentat a les eleccions amb un programa i l’havien de complir.

Els tres regidors de PxC han volgut amagar fins al darrer moment la seva decisió. Encara divendres passat, el mateix Sánchez va negar a Osona.com que tinguessin previst abandonar el partit en el ple d'avui dimarts, i ho va atribuir tot a un rumor fals que feia dies que corria. Un dels motius d'aquest silenci seria impedir que des de la direcció comarcal i nacional de PxC hi hagués temps per efectuar alguna gestió que impedís l'abandonament.

Amb aquesta renúncia, PxC perd un dels seus grans baluarts a la comarca d'Osona. L'Ajuntament de Manlleu, amb tres regidors, era el més important de la formació darrera Vic, on hi té cinc regidors. La decisió no ha estat aïllada. Fa uns mesos, l'únic regidor de PxC a Roda de Ter, Sebastià Povedano, ja va abandonar el partit i va passar al grup de no adscrits.

Pressupostos de contenció

Anteriorment, el ple ha aprovat els pressupostos municipals per a l'any 2014, amb els vots a favor de l'equip de govern (ERC i ICV) i CiU. PxC i els regidors no adscrits s'han abstingut. Els números per al 2014 que ve pugen 16.272.787,88 euros, un 0,7% més que a l'any anterior.

L'alcalde ha qualificat els pressupostos de contenció, amb racionalització de la despesa. Les inversions que es priloritzaran seran les rotondes, la biblioteca municipal i el Teatre Centre.

Més informació del ple de pressupostos

Arxivat a