El Japó serà la cultura convidada de l'Idea't de Manlleu

La primera Mostra del Llibre Gastronòmic, l'altre plat fort d'un programa ple d'activitats

Roger Font
17 de desembre del 2013
Toshie Nagashima, preparant sushi a Manlleu
Toshie Nagashima, preparant sushi a Manlleu | Adrià Costa
Roger Font, Àlex Garrido, Fina Sala i Betlem Parés. Foto: Adrià Costa

La tecera edició de l'Idea't, el complement cultural del BadaNadal de Manlleu, es va presentar aquest dilluns a la tarda a l'espai Can Gras, situat a Dalt Vila, ¡ més concretament, a la plaça Quintana; el centre neuràlgic de totes les activitats que s'hi celebraran els propers divendres 27 i dissabte 28 de desembre. 

Àlex Garrido, regidor de Cultura, Betlem Parés, coordinadora de l'Àrea de Serveis Personals, Roger Font, representant de L'Avió de Paper, i Fina Sala, regent de la Llibreria Contijoch, van ser els encarregats de donar a conèixer la quinzena d'actes que conjugaran gastronomia, literatura, música i dansa. 

Una de les destacades novetats d'aquest tercer any és la presència de la cultura japonesa com a cultura convidada, amb activitats que aniran des d'un concert de shakuhachi, instrument tradicional japonès, fins a una exposició de bonsais, tot passant per un curs de gyotaku o un taller de cuina.

La segona novetat és la primera Mostra del Llibre Gastronòmic, co-organitzada per l'Ajuntament de Manlleu i la Llibreria Contijoch. En aquesta, els passejants podran gaudir de més de 400 títols relacionats amb la gastronomia d'unes 75 editorials, a més, com a cultura convidada, la cuina japonesa hi tindrà especial presència.

A més d'aquest parell de novetats, l'Idea't comptarà, com en cada edició, amb activitats de tota mena: presentacions de llibres, posades en escena de diferents receptes culinàries, concerts amb integrants de l'Escola de Música de Manlleu, un cabaret literari, concerts de corals, un concurs de rapsodes o un concert dels Amics de la Música. 

A tot això, cal sumar-hi una de les activitats organitzades per L'Avió de Paper: el magazine cultural i literari de Ràdio Manlleu aportarà una Olla de lletres solidària. Aquesta comptarà amb una vintenta de manlleuencs que llegiran textos de temàtica gastronòmica mentre el col·lectiu artístic La Solitària prepararà un mural i la cooperativa Sambucus una escudella. Els diners que es puguin recaptar aniran destinats a El Sarró Manlleu Aliments Solidaris.

Després de la roda de premsa, els assistents van poder fer un tast de shushi japonès de la mà de Toshie Nagashima. 

Per veure la programació sencera, clica l'enllaç.

Toshie Nagashima, preparant el sushi. Foto: Adrià Costa
Arxivat a