Les noies del GT Folgueroles paguen cara la inexperiència

La cinquena jornada de la lliga catalana de horseball es disputa a Folgueroles

Redacció Osona.com
17 de desembre del 2013
Un dels partits disputats a Folgueroles.
Un dels partits disputats a Folgueroles. | Josep Maria Montaner
Un dels partits disputats a Folgueroles. Foto: Josep Maria Montaner

El horseball o bàsquet a cavall és un espectacular esport que enfronta dos equips formats per quatre jugadors, amb els seus respectius cavalls o eugues. L'objecte del joc és fer el màxim de cistelles al camp de l'equip contrari mitjançant una pilota de 65 centímetres de diàmetre amb sis nanses de cuir.

Aquest cap de setmana es va disputar a Folgueroles la cinquena jornada de la Lliga Nacional Catalana de l'especialitat, en la que es van enfrontar els equips femenins i els de les categories inferiors. La jornada, com es fa habitualment al campionat, va concentrar totes les categories en un mateix emplaçament.

Les noies del Club Hípic GT de Folgueroles no superen els 16 anys i aquesta temporada debuten a la lliga femenina provinents de la lliga juvenil. Tenen un gran futur però els falta un xic d’experiència.

Es va poder veure en el partit que les enfrontava a les Alforges de Banyoles. Les osonenques guanyaven a la primera part per 3 a 2, i a manca de cinc minuts per al final del matx empataven a 4 gols. Una gran reacció i un excel·lent joc de les jugadores de les Alforges, que van ficar fins a cinc cops seguits la pilota a la cistella, va deixar un resultat final contundent de 4-9.

La victòria de les noies de Banyoles les situa en segona posició del campionat, empatades amb el líder, l’equip del CEEC de Cardedeu, que a Folgueroles va vèncer al Serrat de Moià per 11-3.

El tercer partit de la lliga femenina el van protagonitzar el Can Baiò de Serinyà i el Turó de Fonteta. Les noies de Serinyà, que també debutaven a la categoria, van protagonitzar un gran partit i es van imposar per 13-2.

En les categories inferiors, bon paper dels equips osonencs. A Sub 16, victòries del Malla i el GT, davant de Can Comas i CEEC, per 5-9 i 2-7 respectivament. També va guanyar el GT a Sub 14, per 1-15, contra el Garrotxa. A Sub 12, derbi comarcal, entre el Malla i el GT, amb resultat favorable als mallencs (10-8). Finalment, a Sub 10, el GT es va imposar al Camprodon per 8-4.

La propera jornada de la lliga es disputarà el 12 de gener a les Alforges de Banyoles, ja amb els equips d’elit.


Resultats jornada 5 Lliga Nacional Catalana de horseball
Femení

El Turó - Can Baio 2-13
Hípic GT - Alforges 4-9
El Serrat - CEEC 3-11

Sub16

Can Comas - Malla 5-9
CEEC - GT 2-7

Sub14

Garrotxa - GT 1-15
La Devesa - CEEC 8-8

Sub12

Malla - GT 10-8
El Turó - CEEC 11-7

Sub 10

Alforges - El Serrat 3-4
GT - Camprodon 8-4