Un taller de tions engega el Nadal a Torelló

La campanya inclou totes les activitats comercials, culturals, solidàries i lúdiques que es fan al municipi

Redacció Osona.com
16 de desembre del 2013
Taller de Tions a Torelló.
Taller de Tions a Torelló. | Josep Maria Montaner
Taller de tions a Torelló. Foto: Josep Maria Montaner

Per segon any consecutiu, comerciants, escoles, entitats, diferents regidories i el Pla de Barris de l’Ajuntament han tornat a organitzar la campanya “A Torelló... Un Nadal de tothom”. Sota aquest epígraf genèric s’hi engloben totes les activitats comercials, culturals, solidàries i lúdiques de Torelló al llarg de les festes de Nadal, Cap d’Any i Reis.

Fa uns dies ja es va encendre l’enllumenat nadalenc i aquest cap de setmana l’activitat es va centrar en un taller tions –enguany a càrrec dels escoltes-, una acció a l’ANC i la trobada de cotxes clàssics Pescanocturn.

El programa “A Torelló... Un Nadal de tothom’ inclou des de les campanyes comercials fins a les funcions de Pastorets, passant per la decoració nadalenca de les places, concerts, cagades de tió i cantades de nadales. La peculiaritat és que la iniciativa l’impulsa l’Ajuntament però són els col·lectius ciutadans qui organitzen aquest munt d’activitats obertes a la població. En aquest sentit, el lema de la campanya vol incloure-hi totes aquestes entitats que s’hi ha implicat i, al mateix temps, vol convidar tota la població a participar-hi. La campanya es mantindrà oberta fins al 13 de gener.

L’alcalde, Santi Vivet, en l’acte de presentació de la campanya, va voler fer un agraïment “a tothom qui hi ha col·laborat pel seu esforç i dedicació”. També va fer una crida al civisme i “al respecte” perquè la decoració de les places es mantingui fins al final de les festes. Per la seva banda, el regidor de Comerç, Jordi Casals, explicava que la campanya vol aglutinar “les diferents expressions de com es viu el Nadal a Torelló” i mostrar que “durant aquests 18 dies passaran coses a Torelló”. En darrer terme, l’objectiu és “que la gent visqui el Nadal a Torelló, participi en activitats, hi faci les compres...”.

En el marc de la campanya, aquests dies quedarà enllestida la decoració nadalenca de les places de la població, que ha anat a càrrec dels diferents centres educatius, amb la incorporació de l’Institut Cirvianum, del PQPI i del Casal de la Gent Gran. Així, les llars d’infants Blancaneus i La Cabanya s’han encarregat de decorar la plaça Vella; l’escola Fortià Solà, de la plaça Germà Donat; l’escola Sagrats Cors, de la plaça de la Vila; l’escola Rocaprevera, de la plaça Jacint Verdaguer; l’escola Marta Mata, de la plaça Nova; l’escola Vall del Ges, de la plaça de la Sardana; l’Institut Cirviànum, de les places de l’Estació i Països Catalans; el Pla de transició al treball–PQPI, de la plaça Joanot Martorell; el Casal de la Gent Gran, de la placeta d’en Pujol; i l’Agrupació de Comerciants i Escola d’Arts Plàstiques, de l’Illa de Can Jaumira.

Programa d’actes

Arxivat a