Neix un web amb els papers privats de mossèn Guiteras

El capellà de la Calla va impulsar a Vic una important obra a favor dels sectors més necessitats

Redacció Osona.com
16 de desembre del 2013
Mossèn Josep Guiteras. Foto: Arxiu particular
 

El papers privats que va deixar escrits mossèn Guiteras, conegut com el capellà de la Calla, han estat ordenats i classificats, i una part es poden consultar a un nou web que s'ha creat per a l'ocasió. Al porta s'hi inclouen cartes, reflexions de caire personal i religiós, poesies, obres de teatre i altres textos referents a la seva vida.
 
Els documents originals, agrupats sota la denominació d'Arxiu Guiteras, es donaran properament a l'Arxiu Comarcal d'Osona, i quedaran a disposició de les persones interessades.
 
La iniciativa d'aquesta recopilació ha anat a càrrec de Lluís Minoves, amb l'assessorament de l'historiador Andreu Minoves, i a partir dels papers recollits i conservats, des de la mort de Mn. Guiteras, per Dolors Bau. Amb aquest treball queda la documentació preparada per a futures investigacions.
 
Mn. Josep Guiteras i Barceló (Moià 1901 – Vic 1978) va arribar a Vic l'any 1940 com a capellà de l'església del Roser, al carrer Sant Francesc, i va portar a terme, durant les següents dècades, una important obra a favor dels sectors més necessitats de la societat. Cal destacar el menjador social instal·lat a la casa rectoria on ell vivia, i més endavant, amb el suport d'altres persones de Vic, la construcció de cases barates per a famílies amb pocs recursos i que anaven pagant de mica en mica. Aquestes cases es van concentrar a la zona sud de Vic i, una part, van ser l'origen del barri de la Serra de Sanferm.
Arxivat a