Vuit investigadors punters s'incorporen a la nova càtedra de la Sida de la UVic

Bonaventura Clotet, director de la càtedra, demana el suport de la societat osonenca per poder desenvolupar una recerca puntera, genuïna i internacional

Redacció Osona.com
13 de desembre del 2013
Jordi Montaña i Bonaventura Clotet, amb els investigadors. Foto: UVic

Vuit investigadors de reconegut prestigi internacional en la recerca sobre la sida s’han incorporat aquest dijous, 12 de desembre, a la nova càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la Universitat de Vic (UVic), la primera càtedra d’aquestes característiques que hi ha actualment a Europa  i que ha de tenir un paper central en la futura Facultat de Medicina de Vic. Es tracta dels doctors Julià Blanco, Roger Paredes, Marc Noguera, Javier Martínez-Picado i Christian Brander, que han estat presents a la roda de premsa de presentació, a més de Cristina Tural,  M. Eugenia Negredo i Beatriz Mothe, que no han pogut venir.

Tal com ha afirmat el rector Jordi Montaña en el moment de donar-los la benvinguda, la nova càtedra ve a reforçar l’activitat investigadora de la UVic en l’àmbit biomèdic, que es concentra en el Grup de Recerca en Bioinformàtica i Estadística Mèdica, que dirigeix la Dra. Malu Calle, i en la participació de la UVic en la Plataforma Bioinformatics Barcelona, molt centrats en la formació de doctors, la recerca bàsica, la transferència de coneixement i la formació contínua.

El Dr. Josep Arimany, regidor de Ciutat del Coneixement de l’Ajuntament de Vic i president de Creacció, ha volgut destacar la necessitat que la càtedra estigui imbricada en el teixit assistencial de la Catalunya interior, territori d’influència de la UVic. Per això també la càtedra comptarà amb l’equip del Dr. Josep Vilaró del Consorci Hospitalari de Vic.

El Dr. Bonaventura Clotet, director de la càtedra, ha manifestat la voluntat de començar a establir col·laboracions amb els investigadors de la UVic i ha fet una crida a la societat osonenca  perquè col·labori donant suport a la càtedra: “Nosaltres comptem amb els millors currículums, però si volem fer quelcom de genuí , que tingui rellevància internacional i que la recerca de la UVic sigui puntera, caldran recursos”. I ha afegit: “Cal que tinguem present que apostar per la recerca és apostar pel benestar de les persones i, en definitiva, perquè puguem viure més i millor”. En aquest sentit el Dr. Arimany ha avançat que pel maig s’organitzarà una gala benèfica de recollida de fons.

Una de les  innovacions més destacades que aporta la càtedra és que a més de l’estudi de la sida, se centrarà en les moltes malalties que solen anar-hi associades, com ara l’envelliment, l’hepatitis, la fatiga crònica o el càncer, entre altres.

En nom dels investigadors, el Dr.Roger Paredes ha donat les gràcies per l’aposta que fa la UVic,  i ja ha avançat que estan investigant sobre  metagenòmica intestinal per a la qual necessitaran fer ús de noves estratègies estadístiques, de les quals és expert el grup de recerca de la UVic liderat per la Dra. Malu Calle.
Arxivat a