Calldetenes confia que Carreteres reactivi el projecte de la variant

Polèmica decisió de la Generalitat, que ha inclòs als pressupostos un ramal de l’Eix Transversal al polígon La Quintana de Sant Julià mentre continua aparcada la variant per falta de liquiditat

Pere Pratdesaba
10 de desembre del 2013
Retencions a la C-25, a l'alçada de Calldetenes
Retencions a la C-25, a l'alçada de Calldetenes | Adrià Costa
Retencions per obres a la C-25, a l`altura de Calldetenes. Foto d'arxiu: Adrià Costa

La Generalitat ha aprovat en els pressupostos d’aquest any l’enllaç entre l’Eix Transversal i el polígon la Quintana de Sant Julià de Vilatorta. El projecte està valorat en 1,6 milions d’euros.

La llum verda al ramal ha encès les alarmes a Calldetenes, ja que una part del mateix passa per dins del terme municipal d’aquesta població. Alguns dels propietaris ja s’han començat a mobilitzar i els tres grups del consistori (CiU, PeM-CUP i ERC) ja han manifestat públicament que no veuen amb bons ulls el projecte. Des d’ERC, a més, s’ha proposat fer una consulta popular al poble sobre el tema.

En el rerefons de tot aquest enrenou hi ha la variant de Calldetenes, amb un pressupost de 2,3 milions d’euros, que la mateixa Generalitat ha deixat aparcat des de l’any 2011, per manca de liquiditat. Des del consistori es considera que aquest és un projecte tan o més important que el ramal al polígon i que també s’hauria d’haver activat.

L'alcalde, Marc Verdaguer, i regidors dels tres grups municipals, tenien prevista una reunió amb la direcció general de Carreteres, aquest dilluns, però la trobada s’ha posposat fins al proper dijous. Els representants de l’Ajuntament volen proposar a la Generalitat que si es continua amb el ramal també es recuperi el projecte de la variant.

L’alcalde, en declaracions a Osona.com, s’ha mostrat molt optimista i creu que Carreteres acceptarà que s’activin els dos projectes. “No hi ha res acordat i ens haurem de posar d’acord. S’ha de madurar, però les perspectives són bones”, diu Verdaguer.