Puríssima amb nits fredes i migdies suaus

La inversió tèrmica, amb diferències de gairebé 10 graus, continua sent protagonista

Redacció Osona.com
05 de desembre del 2013
El cap de setmana llarg de la Puríssima estarà marcat a Osona per matinades fredes –sobretot a les fondalades- i migdies molt suaus. Uns dies on destacarà la inversió tèrmica -a primera hora del matí hi ha diferències de gairebé 10 graus entre les temperatures de plana de Vic i les zones altes- així com d'una forta amplitud tèrmica. A Vic, per exemple, aquest dimecres la mínima va ser de -4,5 ºC i la màxima de 15,6ºC (20 graus de diferència).

De nou, la matinada d’aquest dijous ha estat freda amb mínimes que han baixat fins als -4,4ºC a Gurb i els -2,5ºC a Orís. En canvi, en punts propers com Muntanyola o Viladrau, a més altitud, a primera hora del matí registraven una temperatura de 3,9 i 2,7 graus positius. El temps anticlònic, en canvi, permetrà al migdia que el sol sigui protagonista i el termòmetre s'enfili a l'entorn dels 17-18 ºC.

La situació no canviarà durant els propers dies, amb matinades fredes i migdies molt suaus. Tampoc s’espera pluja. Una bona notícia per al Mercat Medieval de Vic, que se celebra aquests dies, del 6 al 8 de desembre.

Podeu seguir les temperatures i les precipitacions en directe als següents enllaços:

- Observatori meteorològic de Vic
- Observatori de Meteoroda
- Meteo Tavèrnoles
- Gurb - Montesquiu - Muntanyola - Orís - Perafita - Viladrau (Estacions Automàtiques / XEMA )