Sis formatges osonencs, entre els millors del món

Els World Cheese Awards premien Betara d’Olost, Mas el Garet de Tona i Mas Rovira de Sora

Redacció Osona.com
03 de desembre del 2013
Un tastet al Mas el Garet de Tona
Un tastet al Mas el Garet de Tona | Mas el Garet
Un tastet de formatges al Mas el Garet de Tona Foto: Mas el Garet

Els formatges osonencs continuen estant entre els millors món. Si més no, així ho determinen els resultats del World Cheese Awards , celebrat a Birmingham (Regne Unit), que van reconèixer amb sis medalles un total de tres explotacions de la comarca. El certamen, on es presenten milers de formatges d'Europa, Nord-amèrica, Austràlia i Sud Àfrica, és considerat el campionat del món d'aquest producte.

Els guardonats van ser Betara d’Olost , Mas el Garet de Tona i Mas Rovira de Sora . Es dóna la circumstància que les tres empreses ja van aconseguir medalles en aquest campionat l’any passat . Betara i Mas el Garet també havien pujat al podi en anteriors edicions.

El gran triomfador del campionat va ser Betara d’Olost, que va aconseguir quatre medalles, sent així la firma més guardonada de tot Catalunya. L’empresa del Lluçanès va aconseguir dues medalles de plata, per un formatge de cabra ecològic i un altre de vaca, i dues més de bronze, per dos formatges de cabra, un de cremós i un de farcellet.

Betara és una formatgeria del Lluçanès que elabora formatges tipus artesans i ecològics. Elabora formatges amb llet de vaca, de cabra i d’ovella, madurats amb l’aire de la montanya, el que els dóna un sabor i una qualitat molt característiques de la zona.

Pel que fa a les altres dues explotacions, el Mas Garet va aconseguir una medalla de plata pel seu formatge madurat de cabra, i el Mas Rovira, una de bronze pel seu petit cendrat de cabra.

El resultat de Mas Rovira de Sora es pot considerar excepcional, ja que ha aconseguit aquest preuat guardó en dues ocasions, i es tracta d’una empresa amb només dos anys de vida. El petit cendrat de cabra que ha estat premiat és un format molt tou, “que no es fa gaire a Catalunya i que està tenint una gran acceptació”, segons un portaveu de l’empresa. Només se’n fabriquen uns dos-cents a la setmana.

Betara ha estat el gran triomfador del campionat. Foto d'arxiu: Betara
Arxivat a