1 de 10

L'asperger arriba als docents dels instituts i escoles d'Osona

L’Associació Síndrome d'Asperger facilita la tasca als professionals educatius, amb unes jornades de formació

per Redacció Osona.com, 3 de desembre de 2013 a les 17:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de desembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una de les jornades de formació. Foto: Associació Síndrome d'Asperger d'Osona

Durant tres dijous del mes de novembre i amb el nom d'“Entén-me a l'escola, sóc Asperger”, l'Associació Síndrome d'Asperger d'Osona ha organitzat unes jornades de formació adreçades al personal docent de les escoles i instituts de la comarca. Hi han participat 170 professors.


Les sessions  es van dividir per franges d'edat. El dijous dia 15 va anar adreçada a educadores d'escoles bressol i mestres d'educació infantil, el dijous 22 la sessió va ser per a professionals de primària i secundària i, finalment, la sessió de dijous 29, per a educadors especials i psicopedagogues. Les psicòlogues Lluïsa Nebot i Carlota Duran, col·laboradores de l'associació, van ser les encarregades de dur a terme la formació.

A les jornades s'ha explicat els trets característics dels nens i nenes afectats pel síndrome d'asperger segons la franja d'edat i s'ha donat pautes i recursos per tal de poder treballar, integrar i fer participatius als afectats per aquesta síndrome de les activitats i aprenentatges que es donen a les escoles.


Mònica Vera, presidenta de l'associació, diu que s'han superat totes les expectatives que tenien, tant pel nombre d'assistents (esperaven uns 80 professionals) com per l'interès mostrat pels docents.

Més informació

 

Participació