La fira Jocjoc de Tona mostra aquest diumenge les joguines «diferents»

El certamen està dedicat als jocs que no es troben als catàlegs de les grans cadenes comercials | Les Botigues al carrer, amb una desfilada de moda, i la Fira d’entitats, altres actes de la festa major

Redacció Osona.com
30 de novembre del 2013
Una joguina de la fira JocJoc
Una joguina de la fira JocJoc | Crisitina Gaggioli
Fira Jocjoc. Foto: Cristina Gaggioli

Tona celebra aquest diumenge, 1 de desembre, la 13a edició de la Fira Jocjoc, en el marc de la festa major de Sant Andreu. Es tracta d’un certamen dedicat al joc i la joguina “diferent”, segons els seus organitzadors. Es farà al pavelló d’esports de Tona, en dos espais a cobert i amb calefacció. Totes les activitats són gratuïtes i l’horari de la fira és de 10 a 14h i de 15:30 a 19h.

Els visitants trobaran una cinquantena d’espais amb parades de venda i demostracions de jocs i joguines que no es troben als catàlegs de les grans cadenes comercials. Són joguines de qualitat i el ventall de jocs és molt ampli i adreçat a públic de totes els edats (infantil o adult).

Aquest any la fira donarà un paper important al joc de taula i de tauler. Per això hi haurà dues zones per aprendre’n, un espai dedicat als creadors de jocs que presentaran les seves novetats i concursos on els guanyadors podran emportar-se alguns jocs.


Fira Jocjoc. Foto: Cristina Gaggioli

I també hi ha dos concursos preparats per poder guanyar 50 euros en jocs. El primer es pot fer a través de twitter i només cal aconseguir que 10 persones retuitegin un missatge on es convida a participar a la fira; el segon s’ha fet arribar a tots els escolars d’Osona, però podrà participar qui vulgui muntant una catapulta amb un full de paper i usant-la per encertar una butlleta.

Les novetats d’aquest any

Recollim en aquest apartat alguns dels jocs nous que es presentaran a la fira.

Banjoli Xeet. Els jugadors són membres de la tribu Noamomi i per escollir el proper fetiller hauran d’encertar en quina posició terminaran els estruços que participen a una cursa. Un joc ràpid i per a tota la família.

Hop hop hop! Un joc cooperatiu per infants a partir de 3 anys. Els protagonistes del joc són una pagesa, ovelles i un gos o han de fer un recorregut des de la muntanya fins a casa passant per un pont. Però el vent bufa molt fort i el pont pot caure en qualsevol moment.

El nan casteller. Un joc de construcció amb peces de fusta natural. Cada peça és un casteller i cal muntar un bon castell ben alt i estable. Por jugar-se individualment o cooperativament. Aquest any la novetat és un kit amb adhesius i retoladors per personalitzar els nans.

En Jan i la flauta màgica. Un joc amb 23 peces d’encaixos que permeten que l’infant creï una història mentre es formen laberints.

1, 2, 3... ahora me ves. Uns animals estan sobre la taula i tothom mira la seva posició. Tothom tanca els ulls i hi ha un canvi en la disposició de les peces (se n’afegeix o se’n treu). Els jugadors hauran de tenir molta memòria per descobrir què s’ha canviat. Un joc de Pere Pau Llistosella, que serà a la fira presentant els seus jocs, i publicat per l’editorial catalana HomoLudicus.

Coup. Un joc de cartes editat per Zacatrus! on cal saber mentir i detectar les mentides dels altres jugadors per tal d’aconseguir el poder d’un ciutat-estat italiana. Les partides són curtes i els riures estan assegurats.

Diumenge, dia gran de la festa major

La festa major de Tona va arrencar el passat cap de setmana, amb diverses propostes: un concert de la coral Estrella, un festival de dansa catalana, la tradicional baixada de carretons, que va estar molt concorreguda, i el concert del Cor Nou, dedicat als Beatles , que també va omplir la Canal.

Després del pregó, el dimecres, que va tenir el conseller Francesc Homs com a protagonista de luxe, els actes s'han reprès aquest cap de setmana. El dia fort tornarà a ser el diumenge 1 de desembre, amb la trobada de cotxes antics i clàssics, una obra de teatre,  les Botigues al carrer, a la plaça Major, que inclourà una desfilada de moda, i la Fira d’entitats. A més, de la fira JocJoc.

Programa d'actes de la festa major



-----------------------------
Galeries de fotos:
-Fira Joc Joc (2011)
- FiraJocjoc (2010)
- Fira Jocjoc i Fira d'entitats (2010)
- Fira Jocjoc i Fira d'entitats (2008)
- Fira Jocjoc i Fira de la Pesseta (2006)
 Fira Jocjoc. Foto: Cristina Gaggioli
Arxivat a