ERC proposa Josep M. Terricabras com a cap de llista a les europees

El filòsof ja va estar a punt d'entrar a les llistes republicanes de les eleccions espanyoles

Salvador Cot/Quico Sallés
30 de novembre del 2013
El filòsof Josep Maria Terricabras, en un acte a Roda de Ter. Foto: Adrià Costa/Nació Digital.

Josep Maria Terricabras. Aquest és el nom que ha triat el president d'ERC, Oriol Junqueras, com a candidat dels republicans a les eleccions europees del maig de 2014.  Aquest independent ha estat proposat per Junqueras i la secretària general del partit, Marta Rovira, al consell nacional del partit que se celebra aquest dissabte a Barcelona.

La negociació del noms ha estat una qüestió "hermètica" de Junqueras i Rovira, i tot que havien temptejat alguns noms, finalment han optat pel de Josep Maria Terricabras. "És un candidat per al país, per a Europa, i que defensarà  la nostra causa a Europa, amb una doble visió, europeista i crític amb sentit constructiu", ha glossat Rovira.

Terricabras, de fet, ja va rebre l'oferta de Junqueras per encapçalar la llista republicana a la demarcació de Girona a les últimes eleccions espanyoles, però ell mateix hi va renunciar sobretot perquè encara estava convalescent d'un accident de trànsit que havia patit feia uns mesos a l'Eix Transversal. Finalment, Terricabras, a mode de suport públic, va acabar ocupant l'últim lloc de la papereta electoral.

Nascut a Calella de la Costa el 1946, Terricabras és actualment catedràtic de Filosofia de la Universitat de Girona (UdG), director de la Càtedra Ferrater Mora i membre de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). Ha dedicat gran part de la seva vida acadèmica i professional a la divulgació del pensament i la filosofia.