El Cirvianum de Torelló barreja òpera i hip-hop

L’oferta del cap de setmana es complementa amb una guardonada obra de teatre i un espectacle musical

per Redacció Osona.com, 28 de novembre de 2013 a les 07:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de novembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els protagonistes de 'Retaule d'avars'

Després del parèntesi del Festival BBVA de Cinema de Muntanya, aquest cap de setmana retorna la programació d’arts escèniques al Teatre Cirvianum de Torelló. I ho fa amb una triple proposta que abasta gèneres ben diferents, com la música, el teatre i l’espectacle per a públic familiar.


Per començar, divendres a les nou del vespre, el Brossa Quartet Corda, el contratenor manlleuenc Jordi Domènech i el grup de hip-hop Falsalarma protagonitzaran l’original espectacle “Retaule d’avars”. Es tracta d’un concert molt singular, amb cançons al voltant del concepte de l’avarícia, que ofereix un mosaic literari d’aquest anomenat pecat capital i dels personatges que el practiquen. A “Retaule d’avars” es construeix un llenguatge comú que beu tant dels recitatius i de les àries barroques properes al món del contratenor Jordi Domènech, com del bucles sonors i bases rítmiques que conviden al rap dels M.C. del grup de hip-hop Falsalarma. Un “tour de force” artístic d’alt voltatge on el quartet de corda, acompanyat en aquesta ocasió per un clavicèmbal, ofereix vasos comunicants entre ells, un diàleg on el classicisme, la contemporaneïtat, el pop, el folk, el minimalisme i la música moderna cristal·litzen en un nou i polièdric univers musical.

L’espectacle està protagonitzat per Aleix Puig i Pere Bartolomé, violins; Imma Lluch, viola; Quico Pugés, violoncel; del Brossa Quartet Corda; Gregori Ferrer al clavicèmbal; el contratenor Jordi Domènech; i Tito i Santo, M.C’s del grup Falsalarma.


Dissabte, també a les nou del vespre, serà el torn del teatre, amb la representació de l’obra “Ivan i els gossos” de la dramaturga londinenca Hattie Naylor. Es tracta d’una producció del Teatre Lliure, distingida amb el Premi de la Crítica Serra d’Or 2013 al millor espectacle, amb direcció de Pau Carrió i amb una extraordinària interpretació de Pol López.

“Ivan i els gossos” és un monòleg basat en fets reals. La història d’un nen salvatge urbà al Moscou de l’era Putin. Un retrat de la condició humana quan es desprèn, per necessitat, de tot el que és prescindible. Al Moscou de l’any 1996, la caiguda del sistema ha abocat milers de persones al carrer. Ivan Mixukov té 4 anys, fa temps que a casa no hi ha diners. S’escapa, busca un lloc on viure entre els humans pels carrers de la ciutat. Acaba vivint durant dos anys amb un grup de gossos salvatges.


El cap de setmana al Cirvianum es tancarà diumenge amb l’espectacle “1, 2, 3... Pica bressola!”, del qual se’n faran dues sessions, a les 12 del migdia i a les 6 de la tarda. “1,2,3... pica Bressola!” és el tercer projecte musical impulsat pels Amics de la Bressola. La característica principal és la relectura i revisió de cançons infantils i música tradicional i, sobretot, els nous ritmes que se’ls donen. En les presentacions en directe, les musiquetes sonen més bé que mai i confirmen que són una excel·lent fórmula de trobada intergeneracional a l’entorn de la música i les cançons de sempre.

Més informació i compra d’entrades

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació