Un compositor vigatà crea una sardana per a Leo Messi

Josep Navarro i Zafra prepara una obra que s'estrenarà el maig de l'any vinent a Olot

Bernat Ferrer
27 de novembre del 2013
Messi, celebrant un gol en una imatge d'arxiu.
Messi, celebrant un gol en una imatge d'arxiu. | FCB
Leo Messi, celebrant un gol en una imatge d'arxiu. Foto: FCB.

El jugador del FC Barcelona Leo Messi tindrà una sardana dedicada el maig de l'any vinent. El compositor nascut a Vic i responsable de la cobla La Principal d'Olot, Josep Navarro i Zafra, ha rebut l'encàrrec de la Penya Almogàvers Garrotxins de preparar-n'hi una, que s'estrenarà en el marc d'una fira de productes blaugrana que tindrà lloc a la capital de la Garrotxa el 10 de maig. "És un passada i una gran emoció", confessa.

"L'any vinent, la penya celebrarà 75 anys. Ja fa temps que en parlàvem informalment, i un dia d'aquests m'ho van oferir. I, evidentment, vaig dir que sí", explica Navarro a NacióLaFlama.cat. "És difícil composar per al millor jugador del món", reconeix. Tot amb tot, es mostra il·lusionat, perquè també servirà per posar en valor la cobla olotina, que enguany celebra el seu 115è. aniversari.

La composició serà el colofó final a una ballada sardanista amb tot de temes dedicats al club fundat per Hans Gamper, com podrien ser La sardana del Barça, de Víctor Boix; Més que un club, de Jaume Casadevall, o Penya blaugrana de Manresa, de la Dolors Viladrich, que conté fragments musicals del Cant del Barça.

Des de la Federació Sardanista de Catalunya es dóna pràcticament per descartada la possibilitat que Messi presenciï l'estrena, per bé que sí que s'està intentant comptar amb la presència de representants del club. El 10 i 11 de maig es preveu que es jugui la 37a i penúltima jornada de la lliga espanyola, i el Barça té programat el partit al camp de l'Elx, motiu pel qual el 'crack' blaugrana es trobarà lluny d'Olot.

Navarro confessa que encara està donant voltes en com serà la sardana, i que confia en posar-se plenament a composar-la passades les festes de Nadal. Entre la seva obra, d'una cinquantena de sardanes, hi sobresurten Vilassar de Dalt 2004, finalista del concurs La Sardana de l'Any 2004, Campdevànol, vila gegantera o Fill de la terra, basada en la llegenda del comte Arnau.


La Principal d'Olot, interpretant 'Els saltimbanquis'.
Arxivat a