La nadala del Museu Episcopal de Vic compleix 20 anys

La felicitació d’enguany es presentarà dijous

Redacció Osona.com
27 de novembre del 2013
La nadala d'enguany del MEV
La nadala d'enguany del MEV
Des de fa dues dècades, el Museu Episcopal de Vic (MEV) i l'associació Amics dels Museus d'Osona, impulsen conjuntament l'edició d'una nadala on s'hi reprodueix una escena o la totalitat d'una obra del fons del MEV. El 1993, amb el museu encara en el seu anterior emplaçament, les dues institucions van decidir impulsar l'elaboració d'aquesta nadala única i molt valorada per a col·leccionistes que servís per desitjar unes bones festes i per donar visibilitat i difusió a algunes de les joies del MEV. Aquesta iniciativa conjunta també serveix per crear sinergies entre institucions i entitats culturals de la comarca.

Aquest dijous, 28 de novembre, a les set de la tarda, tindrà lloc la presentació d'aquesta vintena nadala que es farà a la sala d’actes del MEV. La nadala d’enguany és el Retaule de l'Epifania de Jaume Huguet (foto, a la dreta).

El Retaule de l'Epifania és un petit retaulet d'oratori privat que va entrar al Museu Episcopal en una data indeterminada de finals del segle XIX. L'empremta flamenca d'aquesta obra de joventut de Jaume Huguet es veu amb l'opció pictòrica d'abandonar els fons daurats de les escenes per tal de poder pintar un paisatge tractat d'una manera molt detallada, com si fos una miniatura.

En l'acte de presentació, la historiadora de l'art, Guadaira Macías farà una conferència sobre aquest retaule. A continuació es farà un petit concert dels alumnes de l’Escola de Música de Vic.
Arxivat a